Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Κίνας - Βιετνάμ.

Το Βιετνάμ πραγματοποιεί "επικίνδυνες ενέργειες" στη θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα η Κίνα, ύστερα από τις κατηγορίες που αντάλλαξαν οι δύο χώρες με αφορμή τη βύθιση ενός βιετναμικού αλιευτικού στη διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας.
Image   
Το Πεκίνο κάλεσε το Βιετνάμ να σταματήσει άμεσα την παρενόχληση και τις επιβλαβείς ενέργειες στη θάλασσα.


Τα σχόλια αυτά έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κιν Γκανγκ στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Το βιετναμικό αλιευτικό βυθίστηκε σχετικά κοντά στην κινεζική πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου στη διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας. Βιετνάμ και Κίνα αλληλοκατηγορούνται για το περιστατικό.

Νωρίτερα σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε ότι το σκάφος ανατράπηκε αφού "παρενόχλησε και συγκρούσθηκε" με κινεζικό αλιευτικό σκάφος, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου προέβη σε διαμαρτυρία προς το Βιετνάμ για το περιστατικό.

Αξιωματικός της ακτοφυλακής του Βιετνάμ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ένα κινεζικό σκάφος εμβόλισε και βύθισε βιετναμικό αλιευτικό σκάφος κοντά στην διαφιλονικούμενη περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας.    http://www.onalert.gr/stories/klimakwnetai-h-entash-meta3y-kinas-vietnam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου