Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Στη Σκωτία, ξεκίνησε εκστρατεία πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία από τη Βρετανία


Τώρα μπορεί επίσημα το Ηνωμένο Βασίλειο να δράσει για την απόσχιση ή τη διατήρηση της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το ITAR-TASS.

Η εκστρατεία ξεκίνησε εντός 16 εβδομάδων πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας στις 18 Σεπτεμβρίου. Αυτές θα είναι οι δύο κύριες προεκλογικές εκστρατείες, που ξεκίνησαν επίσημα.Το "Ναι," συγκεντρώνει υποστηρικτές και το «καλύτερα μαζί»-συγκεντρώνει τους αντιπάλους της ανεξαρτησίας.     Όπως ήταν αναμενόμενο,  τους επόμενους μήνες, σχετικά με την εκστρατεία ,στόχος είναι να δαπανηθούν μέχρι £ 1.5 εκατομμύρια ($ 2,5 εκατομμύρια). Επιπλέον, κάθε πρόσωπο θα διαθέσει μέχρι £ 10 εκατομμύρια για την εκστρατεία. (17 εκατομμύρια δολάρια). Όσοι θέλετε να δεσμεύσετε ένα μεγαλύτερο ποσό θα πρέπει να το τεκμηριώσετε στους παρατηρητές.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου το 55% των κατοίκων της Σκωτίας υποστηρίζει τη διατήρηση αυτού του τμήματος του Ηνωμένου Βασιλείου ως μέρος ενός ενιαίου κράτους. Τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας όσοι πιστεύουν ότι στις επόμενες εβδομάδες θα είναι σε θέση να αλλάξουν τη διάθεση των ψηφοφόρων με βάρος στην έντονη εκστρατεία και ακόμα να επιτύχουν την πλειοψηφία στο το επερχόμενο δημοψήφισμα.                                     Εάν ο πληθυσμός θα ψηφίσει για την ανεξαρτησία, θα ανακοινωθεί στις 24 Μαρτίου 2016. Μέχρι τότε,το Εδιμβούργο και το Λονδίνο θα πρέπει να συμφωνήσουν σχετικά με τους όρους του τμήματος της Μεγάλης Βρετανίας, που σχηματίζεται στην τωρινή της μορφή, μετά την υπογραφή της πράξης της Ένωσης μεταξύ της Αγγλίας και της Σκωτίας το 1707.

Την ανεξαρτησία,ο πρώτος Υπουργός, Alex Salmond, νωρίτερα είπε ότι το κάθε νοικοκυριού στην περιοχή θα λαμβάνει κατά μέσο όρο £ 2 k. (3,4 εκατομμύρια δολάρια) σαν ετήσιο "μπόνους". Ο πολιτικός επιμένει ότι μέχρι το έτος 2030 το Εδιμβούργο θα βρίσκεται σε επίπεδο με τα οικονομικά οφέλη της ανεξαρτησίας στα £ 5 δισεκατομμύρια (8,4 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης, οι οικονομικές επιδόσεις της Σκωτίας κατά το έτος 2016-17 θα ταιριάζουν ή θα υπερβαίνουν τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και τις χώρες της ομάδας των επτά (G7).

«Η Σκωτία είναι μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, πιο ευημερούσα στο κατά κεφαλήν εισόδημα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιαπωνία,», είπε ο Σάλμοντ. - Αλλά χρειαζόμαστε ανεξάρτητη αρχή,για να υπάρξει ορθός καταμερισμός των παροχών σε κάθε μέλος της κοινωνίας. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε σημαντικά τα έσοδα της χώρας μας.»   http://www.pravda.ru/news/world/europe/european/31-05-2014/1210342-schotland-0/  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου