Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τέρμα η εκπαίδευση για την ισραηλινή αεροπορία.


Σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα, η ισραηλινή αεροπορία με άμεση εφαρμογή θα σταματήσει όλες τις εκπαιδευτικές πτήσεις. Η απόφαση, που λήφθηκε με ομόφωνη απόφαση του υπουργού Άμυνας Moshe Ya’alon και του αρχηγού των ΕΔ στρατηγό Benny Gantz οφείλεται σε οικονομικούς λόγους και είναι άμεσο αποτέλεσμα της περικοπής των σχετικών κονδυλίων για το τρίτο τρίμηνο του χρόνου.

Έτσι η ισραηλινή αεροπορία δεν θα εκτελεί μέχρι νεωτέρας καμιά καθαρά εκπαιδευτική πτήση, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της δραστηριότητας που χαρακτηρίζεται σαν επιχειρησιακή «κινείται σε μια γκρίζα περιοχή». Έτσι πτήσεις επίδειξης ετοιμότητας, δοκιμές αεροσκαφών, περιπολίες κ.ά. είναι για την ΙDF πτήσεις επιχειρήσεων και δεν επηρεάζονται. Σύμφωνα με τα παραπάνω δημοσιεύματα η απόφαση θα επηρεάσει κυρίως τους εφέδρους.
Η περικοπή των κονδυλίων έγινε από το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο κονδύλια που αποτελούσαν πλεόνασμα του προϋπολογισμού 2013 είχαν μεταφερθεί στο υπουργείο Άμυνας για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες και η τωρινή απόφαση αποτελεί υπαναχώρηση εκείνης της απόφασης.     http://ptisidiastima.wordpress.com/2014/05/30/idftrainingcuts/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου