Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Επί ποδός η αστυνομία στην Κύπρο για την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών.Η Αστυνομία είναι πανέτοιμη, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Νικολέττα Τυρίμου, η οποία σημείωσε ότι έχει στηθεί μια γιγάντια επιχείρηση για την αστυνόμευση των Ευρωεκλογών σε συνεργασία με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.


Η Αστυνομία, είπε, έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τήρηση του νόμου και της τάξης καθόλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας και μέχρι τη λήξη της και την ανάδειξη των Ευρωβουλευτών.
Ανέφερε ότι από τις 06:00 θα λειτουργεί αίθουσα διαχείρισης καταστάσεων κρίσεως και τη γενική ευθύνη και εποπτεία θα έχει ο ίδιος Αρχηγός Αστυνομίας. Αίθουσες διαχείρισης κρίσεως θα λειτουργούν και σε όλες τις επαρχίες για σκοπούς καλύτερου συντονισμού.

Σύμφωνα με την κ. Τυρίμου, στο καθήκον θα βρίσκονται γύρω στα 1.600 μέλη της Αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένης και της ανώτατης ηγεσίας.
Επίσης, θα υπάρξουν αυξημένες μηχανοκίνητες περιπολίες ιδιαίτερα στα διάφορα εκλογικά κέντρα, τα γραφεία των κομμάτων και το Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία”.

“Θα υπάρχει εφεδρεία και αντιοχλαγωγικές ομάδες με ετοιμότητα επέμβασης για αντιμετώπιση ενδεχόμενων επεισοδίων και αποκατάσταση της τάξης και ασφάλειας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα εκλογικά κέντρα όπου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι Τουρκοκύπριοι εκλογείς”, κατέληξε η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.


http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=12232&catid=9#sthash.zntcjnjs.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου