Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Sands: Το ζήτημα της εμφάνισης της Αμπχαζίας στη Ρωσία δεν τίθεται.

Στις 28 με 29 Μα'ί'ου έγιναν συνομιλίες στην Αμπχαζία με τον σύμβουλο του ρώσου προέδρου Βλαντισλάβ Σουρκόφ, ο οποίος συναντήθηκε με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης της Αμπχαζίας.
Песков: Вопрос о вхождении Абхазии в состав России не ставится. 292655.jpeg
Δήλωσε ότι «ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν να συζητήσουν την εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Σχεδίου κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης της Αμπχαζίας σε περίοδο  υψηλής πολιτικής έντασης.
"Το σχέδιο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία. Φυσικά, μας ενδιαφέρει να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματά μας δεν έχουν χαθεί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή όλα είναι μια χαρά.Η  οικοδόμηση των  κοινωνικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται κανονικά. Οι μισθοί και οι συντάξεις καταβάλλονται. Τα Υπουργεία και οι υπηρεσίες λειτουργούν" - είπε ο Σουρκόφ.Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Ankvab, αρκετούς υπουργούς και  ηγέτες της αντιπολίτευσης. "Τόσο ο πρόεδρος όσο και η αντιπολίτευση τόνισαν την άνευ όρων δέσμευση,  για την περαιτέρω ενίσχυση των συμμαχικών σχέσεων με τη Ρωσία Όλα τα μέρη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την ομαλή λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των επιχειρήσεων -. Είπε ο Σουρκόφ -. Ταυτόχρονα, η πολιτική ένταση πρέπει να υποχωρήσει.Η Ρωσία θεωρεί ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι αποκλειστικά εσωτερική υπόθεση της κυρίαρχης Αμπχαζίας. Ο Πρόεδρος της Αμπχαζίας και της αντιπολίτευσης, δήλωσαν ότι για την κρίση πρέπει να βρεθεί λύση εντός του νομικού πλαισίου των δημοκρατικών διαδικασιών και των παραδόσεων του λαού της Αμπχαζίας. Όσον αφορά τη Ρωσία, ενδιαφέρεται για μια ειρηνική και ταχεία επίλυση των προβλημάτων και την αποκατάσταση της τάξης στην Αμπχαζία.Το κοινοβούλιο κάλεσε τα μέρη να προσέλθουν σε διάλογο, και σήμερα συναντούνται εξουσιοδοτημένοι διαπραγματευτές από τον Πρόεδρο - τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Αμπχαζίας Nugzar Ashuba,και από την αντιπολίτευση - ο ηγέτης της οργάνωσης "Aruaa" Βιτάλι Gabniya.    http://www.pravda.ru/news/world/formerussr/other/29-05-2014/1210169-surkov-0/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου