Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Επεκτείνει τη χρήση των UAV η Ρωσία… έστω με καθυστέρηση.


Μέσω εκπαιδεύσεων στο πεδίο αλλά και διημερίδων με τη συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας υλοποιεί την πολιτική του για επέκταση της επιχειρησιακής χρήσης των μη επανδρωμένων αεροχημάτων στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
Οι εκπαιδεύσεις στο πεδίο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έχουν ως κύριο αντικειμενικό σκοπό την αποσαφήνιση των βασικών απαιτήσεων και των μεθόδων παροχής εκπαίδευσης στο προσωπικό των μονάδων που επιχειρούν UAV και επιπρόσθετα η αύξηση των δεξιοτήτων του προσωπικού στην εκτέλεση επιχειρήσεων.
Σημειώνεται, ότι με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας (κυρίως οι χερσαίες) πρόκειται να προμηθευτούν μέχρι το 2020 μη επανδρωμένα αεροχήματα συνολικής αξίας 6,7 δις ευρώ.Χαρακτηριστική ένδειξη της ζέσης με την οποία αντιμετωπίζουν τα μη επανδρωμένα αεροχήματα οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, είναι η δήλωση του Αρχηγού της Αεροπορίας της Ρωσίας αντιπτέραρχου Βίκτορ Μποντάρεφ: «Στο μέλλον, τα μη επανδρωμένα αεροχήματα θα μπορούν να επιλύσουν στρατιωτικά προβλήματα στρατηγικού επιπέδου λόγω της χαμηλής παρατηρησιμότητας και της μεγαλύτερης μαχητικής σταθερότητας σε σύγκριση με τα επανδρωμένα αεροσκάφη».
Παράλληλα το τριήμερο 21 ως 23 Μαΐου 2014 διεξάγεται στην Αεροπορική Ακαδημία της Αεροπορίας της Ρωσίας, στο Voronezh, η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και της εγχώριας βιομηχανίας με θέμα την επιχειρησιακή χρήση του μη επανδρωμένων αεροχημάτων.       http://www.defence-point.gr/news/?p=103564

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου