Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ανασχηματισμό το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στον ανασχηματισμό την επομένη των εκλογών. Ο κ. Σαμαράς εξήγησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ή της «Ελιάς» ότι οι πρωτοβουλίες και οι κινήσεις της κυβέρνησης πρέπει να γίνουν με ψυχραιμία.o-prwthypoyrgos-tha-anakoinwsei-anasxhmatismo-to-argotero-mexri-th-deytera
Ασφαλείς πηροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν συζητήσει τα ονόματα των προσώπων τα οποία θα απαρτίζουν το νέο υπουργικό συμβούλιο. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι υπάρχουν ορισμένα «αγκάθια» κυρίως στην ονοματολογία αλλά και στο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο πρέπει να επαναπροσδιορίσουν για ορισμένα υπουργεία.

Πληροφορίες που έγιναν γνωστές αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς θα προχωρήσει στην αλλαγή της κυβέρνησης το αμέσως προσεχές διαστημα και όπως επισημαίνουν καθημερινοί συνομιλητές του, αμέσως μόλις γυρίσει από την πρωτεύουσα του Βελγίου και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.
Την ίδια ώρα την έντονη δυσαρέσκεια του υπουργού Οικονομικών, από την κριτική που υφίσταται το τελευταίο 48ωρο από κομματικά στελέχη της ΝΔ, εξέφρασαν συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα, οι οποίες διαψεύστηκαν λίγο αργότερα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Στουρνάρας φέρεται τόσο ενοχλημένος, σε σημείο που να μην επιθυμεί την παραμονή του στο υπουργείo Οικονομικών, υπό αυτές τις συνθήκες.
Άλλωστε, οι συνεργάτες του υπενθύμισαν ότι τον κ. Στουρνάρα τον κάλεσαν, στα πρόθυρα της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, τρία διαφορετικά κόμματα της συγκυβέρνησης προκειμένου να εφαρμόσει μια δύσκολη πολιτική για τα αποτελέσματα της οποίας υφίσταται τώρα άδικη κριτική και καταβάλλεται προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών.
Όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές, οι διαπραγματεύσεις για την διευθέτηση του χρέους, βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, γεγονός που επιτρέπει τον χειρισμό του και από άλλο πρόσωπο και όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, «ακόμα και από ένα κομματικό στέλεχος».
Την ίδια ώρα, οι ίδιες πηγές δεν διέψευσαν ενδεχόμενη μετακίνηση του υπουργού Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι είναι μία απόφαση που θα λάβει μόνο ο πρωθυπουργός.
Λίγο αργότερα όμως, η διαρροή ακολουθήθηκε από μία δεύτερη που τόνιζε ότι ο κ. Στουρνάρας διαψεύδει τις πληροφορίες που τον έφεραν να θέτει θέμα παραμονής στο ΥΠΟΙΚ. Ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας φέρεται να έχει δηλώσει ότι «κριτική πάντα γίνεται αλλά μερικές φορές είναι άδικη», σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου