Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Πολεμικές προετοιμασίες των Τούρκων από Έβρο μέχρι Δωδεκάνησα-"Οποιαδήποτε κρίση με την Ελλάδα θα φέρει την Δημοκρατία στην Τουρκία"

 Σε ετοιμότητα στην Ανδριανούπολη η 54η τουρκική Μ/Π Ταξιαρχία ενώ κομάντος SAT ασκούνται στο Αιγαίο.

Τουρκική άσκηση της 54η μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στην Ανδριανούπολη υλοποιούν οι Τούρκοι στα πλαίσια προετοιμασίας και εκπαίδευσης στην περιοχή απέναντι από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, σε μια κισιμη από καθε άποψη περίοδο μεγάλης έντασης με την Ελλάδα, όπου κάθε τι εξετάζεται υπό διαφοριτικό πρίσμα.

Το τουρκικό σχέδιο σε περίπτωση πιθανής κρίσης και τελικά σύρραξης μεταξύ των δύο πλευρών, αφορά ως γνωστόν,  “διάρρηξη της ελληνικής αμυντικής διάταξης στα νότια του Έβρου, για την αποκόμιση μεγαλύτερων και άμεσων οφελημάτων, με την βοήθεια διείσδυσης τουρκικών ειδικών μονάδων στην οροσειρά της Ροδόπης, αλλά και από ένοπλες ομάδες από εξτρεμιστικά στοιχεία από την περιοχή".

Πολλές παλαιότερες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι " η αιχμή των τουρκικών δυνάμεων θα είναι η 1η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία που εδρεύει στο Μπαμπαεσκί, σχεδόν απέναντι από την Ορεστιάδα, και σε απόσταση μικρότερη των 40 χλμ. από τα σύνορα και για τον λόγο αυτό έχουν "στοχοποιηθεί" όχι μόνο οι εγκαταστάσεις της, αλλά και όλα τα πιθανά δρομολόγια κίνησής της", σε κάθε ελληνοτουρκικό πολεμικό σενάριο.

Επίσης σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ,  η Τουρκία ετοιμάζει εδώ και μήνες μαζική παραγωγή γεφυρών Samur για λογαριασμό του τουρκικού στρατού, με  το σχέδιο να το υλοποιεί η τουρκική εταιρεία FNSS.

Συνολικά έχουν παραγγελθεί άνω των 52 γεφυρών αυτού του τύπου από τον Τουρκικό Στρατό, οι οποίες είναι αυτοκινούμενες και επιθετικού χαρακτήρα.

Οι γέφυρες αυτές σε πιθανή περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων θα αποτελέσουν το κύριο βοήθημα των ΤΕΔ για να διασχίσουν το ποτάμι τα τουρκικά άρματα μάχης.

Τούρκοι κομάντος SAT σε ειδική άσκηση στο Αιγαίο

Πριν Τρεις ημέρες , η ειδική δύναμη Έρευνας και Διάσωσης Αλεξιπτωτιστών (PAK) της τουρκικής διοίκησης του Πολεμικού Ναυτικού, εκτέλεσε ρίψη Αλεξιπτωτιστών για επιχείρηση διάσωσης κάτω από τη θάλασσα και στην επιφάνεια.

"Η δύναμη PAK του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού", σύμφωνα με τους Τούρκους, εκτέλεσε άσκηση στην περιοχή της «Γαλάζιας Πατρίδας».

“Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό εργάζεται με υψηλά μέσα και ικανότητες για την υπεράσπιση της “Γαλάζιας Πατρίδας”, λαμβάνοντας προφυλάξεις έναντι των απειλών ( Ελλάδα),  προετοιμάζοντας το προσωπικό του για δύσκολες συνθήκες με ειδικές εκπαιδεύσεις”, ανακοίνωσε το τουρκικό ΓΕΝ, δίνοντας σαφώς το στίγμα της προετοιμασίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για κάτι ακόμα σοβαρότερο ειδικά στο Αιγαίο.

“Η τουρκική δύναμη έφτασε στην περιοχή υλοποιώντας ρίψη  κομάντος με αλεξίπτωτα αρχικά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σεναρίου, με  αεροσκάφος τύπου C-130, το οποίο κινήθηκε στην περιοχή κατόπιν ειδοποίησης.
Η ομάδα, αποτελούμενη από ειδικά εκπαιδευμένο υποβρύχιων κομάντος (SAT) και ειδικό προσωπικό, έφτασε ταχύτατα στα 2  σκάφη που είχαν ριφθεί από το μεταγωγικό αεροσκάφος στην επιφάνεια της θάλασσας.

Έχοντας ολοκληρώσει τη ζωτικής σημασίας δράση, η τουρκική δύναμη μετέφερε τους “επιζώντες” από υποβρύχιο που είχε πάθει ζημιά στο πλοίο διάσωσης, το οποίο είχε φτάσει στην περιοχή”, καταλήγει το τουρκικό ΓΕΝ.

Είναι πασιφανές ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια από τον Έβρο έως το Νότιο Αιγαίο, δείχνοντας ότι κάτι έχει πιθανότατα προετοιμαστεί για το επόμενο διάστημα.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Πολύ σοβαρότερα, ίσως, από κάθε άλλη φορά. Και ο χρόνος εργάζεται σε βάρος μας.

Το πώς μπορεί να "σταματήσει ο χρόνος" και η αρνητική εξέλιξη, είναι μία άλλη συζήτηση, μεγάλη και κρίσιμη για το τι ακριβώς ετοιμάζουν οι Τούρκοι διεξάγοντας παράλληλα ασυνήθιστα μεγάλου κύματος προπαγάνδα κατά της Ελλάδος.

Την ουσία όμως της νέας προκλητικά θρασύτατης τουρκικής πολιτικής κατά της Ελλάδος αναφέρει και ο Τούρκος μεγαλοδημοσιογράφος Μουράτ Γετκίν ο οποίος αναφέρει ότι:     

“Πρόσφατα, το ένα μετά το άλλο, έχουμε σκόπιμα πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη από την κυβέρνηση Ερντογάν ( εκτός αυτά κατά της Ελλάδος).

Τα τρέχοντα προβλήματα στις διμερείς μας σχέσεις με την Ελλάδα, οι επιφυλάξεις μας σχετικά με τις αιτήσεις ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, το θέμα της οργάνωσης επιχείρησης στο Τελ Ριφάτ και στη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία και οι φήμες για την "ΤΔΒΚ" ( ανακήρυξη ξεχωριστού κράτους), ακολουθούν συγκεκριμένες εκδηλώσεις της πολιτικής μας ελίτ.

Οι εξαιρετικά θεμιτές διεκδικήσεις μας στο πλαίσιο όλων αυτών των θεμάτων δημοσιοποιήθηκαν συνειδητά για να διασφαλιστεί η ικανοποίηση της τουρκικής εθνικιστικής μάζας, ενώ  έχουμε και μυστική διπλωματία.

Για παράδειγμα, τέθηκε η βάση για συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης για φανταστικά σενάρια ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτεθεί στην Τουρκία με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Αντί να απαντήσει το καθεστώς Ερντογάν με ψυχραιμία και σοβαρότητα στους ισχυρισμούς της Ελλάδας για το Αιγαίο Πέλαγος, τροφοδοτεί με εθνικιστικό συναισθηματισμό και αγριότητα τους Τούρκους πολίτες”, τονίζει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Όλα δείχνουν ότι ο Ερντογάν θέλει να επιχειρήσει με εκφοβισμό προς την Αθήνα την ικανοποίηση παράλογων και ανιστόρητων απαιτήσεων, (τους οποίους απορρίπτει η ελληνική κοινωνία στο σύνολο της) όχι για να σωθεί πολιτικά μόνο, αλλά για να μην μείνει στην ιστορία ως μεγαλύτερος ηγέτης και από τον Μουσταφά Κεμάλ.

Η απάντηση της Ελλάδος επί του πεδίου σε πιθανή σοβαρή κρίση, θα επαναφέρει την Τουρκία στην δημοκρατία, αντιστρέφοντας τους ρόλους με το Καλοκαίρι του 1974.    

 pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου