Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Παιχνίδι Πολέμου Ισραήλ και ΗΠΑ που προσομοιώνει τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.


Πολεμικό παιχνίδι Ισραήλ-ΗΠΑ με το βλέμμα στο Ιράν (Αρχείο: IDF/CC )

Η IDF και η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) διεξήγαγαν ένα πολεμικό παιχνίδι αυτή την εβδομάδα προσομοιώνοντας μια σύγκρουση στη Μέση Ανατολή σε πολλαπλά μέτωπα. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα σενάρια μάχης, τα οποία πιθανώς επικεντρώθηκαν στον άξονα του Ιράν.

Στρατηγοί και από τις δύο πλευρές συμμετείχαν στη στρατηγική άσκηση, αναφέρει η The Jerusalem Post . Οι ανώτεροι στρατιωτικοί διοικητές συναντήθηκαν στη βάση Glilot βόρεια του Τελ Αβίβ την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια του πολεμικού παιχνιδιού, οι αρχηγοί του Ισραήλ και των Αμερικανών στρατιωτικών εξέτασαν τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα συντονισμού τους, δήλωσε ο στρατός. Η άσκηση δοκίμασε επίσης την ευφυΐα και την τεχνολογική συνεργασία, ανέφερε το IDF.

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα ανοίξουν ένα κοινό κέντρο αεράμυνας κατά τη διάρκεια ενός περιφερειακού πολέμου για να αναχαιτίσουν τους βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν, ανέφερε νωρίτερα ο δημοσιογράφος Άλεξ Φίσμαν. Αμερικανικά ραντάρ, δορυφόροι και αντιπυραυλικά συστήματα θα ενσωματωθούν στην αεράμυνα των IDF για να παρέχουν επιπλέον επίπεδα προστασίας, ανέφερε η έκθεση.

Συνολικά, η τελευταία άσκηση έδωσε τη δυνατότητα στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ να προσαρμόσουν τα κοινά στρατιωτικά τους σχέδια μετά τη μετάβαση του IDF στην CENTCOM πέρυσι, ανακοίνωσε το IDF.

Συγκεκριμένα, η Ιερουσαλήμ και η Ουάσιγκτον ενίσχυσαν τη στρατιωτική τους συνεργασία τον περασμένο χρόνο, με επίκεντρο την αντιμετώπιση της απειλής του Ιράν.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου