Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Φήμες ότι οι ΗΠΑ Ετοιμάζουν το Στρατό για την «Μεγάλη Γεωμαγνητική Θύελλα» (SciFi)

 

Φήμες ότι οι ΗΠΑ Ετοιμάζουν το Στρατό για την «Μεγάλη Γεωμαγνητική Θύελλα»

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σε μία μελέτη της Βρετανικής Defence Science and Technology Laboratory – Dstl (Εργαστήρι Αμυντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας) σχετικά με την Space Weather Forecast (Πρόγνωση Καιρού του Διαστήματος) ανακοίνωσε στο gov.uk πως ερευνούν το αντίκτυπο του διαστημικού καιρού στη Γη, όπως είναι οι ηλιακές εκλάμψεις, εκτοξεύσεις μάζας στέμματος (CMEs), γεωμαγνητικές καταιγίδες και αλλαγές στην ιονόσφαιρά μας.

Στο globalnews.ca ο Brian Gaensler, αστροφυσικός του Πανεπιστήμιου του Τορόντο και του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν, είπε ότι για μια τεράστια ηλιακή έκλαμψη που κατευθύνεται προς τη Γη: «Η ανησυχία εδώ είναι ότι εάν η ακτινοβολία από μια ηλιακή έκλαμψη χτυπήσει τη Γη, μπορεί να χτυπήσει δορυφόρους, να διαταράξει τα κινητά τηλέφωνα και άλλες μορφές επικοινωνίας». Επίσης αναφερόμενος σε μια τεράστια έκρηξη στα μισά του γαλαξία είπε στο space.com: «Αν αυτό συνέβαινε σε απόσταση 10 ετών φωτός από εμάς, θα είχε καταστρέψει σοβαρά την ατμόσφαιρά μας και πιθανώς θα είχε προκαλέσει μια μαζική εξαφάνιση». Με βάση όλα αυτά, αναρωτήθηκα τι θα μπορούσε να συμβεί σε κάποια υποθετική περίπτωση και πως θα το χειρίζονταν οι κυβερνήσεις. Επέλεξα τις ΗΠΑ και μου ήρθε στο μυαλό η παρακάτω ιστορία:

Τα πρακτικά που διέρρευσαν ότι κατεβαίνει ο Στρατός

Τα νέα και οι ανακοινώσεις για μια επικείμενη σχεδόν καταστροφική Μεγάλη Ηλιακή Θύελλα, έφεραν πολλές και διάφορες σκέψεις στον γενικό πληθυσμό, ειδικά όταν προβάλλονται από τα ΜΜΕ με τρομακτικούς και πομπώδεις τίτλους και υποβλητική μουσική επένδυση. Σταδιακά, άρχισε να κυκλοφορεί μια φήμη, ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ετοίμαζε ειδικά εκπαιδευμένο στρατό. Όπως αποδείχτηκε, αυτή η φήμη είχε κάποια βάση, σύμφωνα με κάποια πρακτικά που διέρρευσαν μέσα από τον Λευκό Οίκο.

Όταν ο Πρόεδρος πληροφορήθηκε για το πιθανό ενδεχόμενο Μεγάλη Ηλιακή Θύελλα να πλήξει τον πλανήτη, ρώτησε τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Του εξήγησαν πως οι κύριες επιπτώσεις θα αφορούσαν κάθε είδους τεχνολογία, εδώ στη Γη, αλλά και απειλές για τον εξοπλισμό στο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, αυτές θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιλαμβάνουν: Διακοπές ηλεκτρικού δικτύου, διακοπή σε παγκόσμια δορυφορικά συστήματα πλοήγησης και εντοπισμού θέσης. Διακοπές ραδιοεπικοινωνιών υψηλής συχνότητας. Δορυφορικές βλάβες με συνέπεια τον εκτροχιασμό τους και τον φόβο να συγκρουστούν μεταξύ τους ή ακόμα και να πέσουν πάνω στα κεφάλια μας, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Όλα αυτά μαζί αλλά και κάποια μεμονωμένα θα έκαναν να καταρρεύσουν όλα τα ηλεκτρικά δίκτυα που σημαίνει ότι δίχως ρεύμα, δεν θα λειτουργεί τίποτα, από μία τοστιέρα μέχρι συγκροτήματα ιατρικής περίθαλψης αλλά και τράπεζες καθώς και μονάδες του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας – και οτιδήποτε χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό και τεχνητούς δορυφόρους στο διάστημα. Ζημιές που οι περισσότερες θα είναι ανεπανόρθωτες. Σαφώς θα υπάρξει πρόβλημα στην παραγωγή τροφίμων, που σημαίνει πείνα για το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού. Θα έρθει μια εποχή σκότους και γενικής καταστροφής στον πλανήτη

Σύμφωνα με μία μελέτη, όπως του εξήγησαν, οι κυβερνήσεις του κόσμου θα είχαν μόνο 15 λεπτά για να προειδοποιήσουν του πολίτες τους. Αλλά για ποιο πράγμα; Να κάνουν τι, μέσα σε 15 λεπτά; Και πως θα προφυλάξουμε τα συμφέροντά μας ως χώρα; Με ποιο τρόπο θα έπρεπε να προετοιμαστεί ο κόσμος ώστε να μας εμπιστευτεί και να εξακολουθούμε να είμαστε κυρίαρχο κράτος;

Ο Πρόεδρος αμέσως συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν τι ήθελαν και τι έπρεπε να γίνει, ποιους και τι θα αξιοποιούσαν και πως. Ανάμεσα στα μέλη ήταν ο αντιπρόεδρος, η ηγεσία του στρατού, αρχηγοί μυστικών υπηρεσιών και ένας νεαρός από την, επίσης, μυστική Υπηρεσία για την Ψυχολογία της Μάζας. Από την σύσκεψη αυτή, διέρρευσαν τα παρακάτω πρακτικά μέχρι εκεί που τους επετράπη να τα καταγράφουν.

Όταν ο αντιπρόεδρος εξέθεσε τους κινδύνους, στο τραπέζι έπεσε η ιδέα να συνταχθεί ένας ειδικός στρατός που θα πρόσφερε κάθε δυνατή βοήθεια στους πολίτες και ταυτόχρονα θα αντιμετώπιζε πιθανούς ταραξίες που θα είχαν αντιρρήσεις ή βλαπτικούς σκοπούς για τους συνανθρώπους τους εξαιτίας προσωπικών συμφερόντων ή επιβίωσης. Ο νεαρός από τη μυστική Υπηρεσία για την Ψυχολογία της Μάζας, σήκωσε διστακτικά το χέρι του προς τον Πρόεδρο, ο οποίος φάνηκε να συμφωνεί με την ιδέα. Αν και δεν είχε έρθει ακόμα η σειρά του για να μιλήσει, ο Πρόεδρος του έδωσε το λόγο. Ο νεαρός ρώτησε:

«Για τα συμφέροντα των πολιτών θα ενεργήσει ο στρατός ή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ:» Ο πρόεδρος τον κοίταξε επικριτικά. «Και για τα δύο», του απάντησε διπλωματικά. «Θα κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος;» ρώτησε ύστερα ο νεαρός. «Φυσικά και όχι, ωστόσο…» άρχισε να λέει ο Πρόεδρος, αλλά ο νεαρός τον έκοψε με μία ερώτηση: «Ο στρατός θα φοράει στολή και θα φέρει όπλα στα χέρια, που θα θυμίζουν τον στρατό του Darth Vader;» ο νεαρός υπονοούσε τον χαρακτήρα από την κινηματογραφική ταινία Star Wars. Ο Πρόεδρος το κατάλαβε, μειδίασε και ξεκίνησε μία απάντηση: «Δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά… Όταν δημιουργείται πανικός στους πολίτες, τότε, θα πρέπει…»

«Τον πανικό και τις θεωρίες συνωμοσίας τις δημιουργείτε εσείς, κύριε Πρόεδρε», είπε ο νεαρός ευθαρσώς και ο Πρόεδρος τινάχτηκε όρθιος χτυπώντας το χέρι του στο γραφείο με δύναμη. «Δεν σε έφερα εδώ για να με προσβάλεις. Πετάχτε τον έξω», διέταξε ο Πρόεδρος, αλλά ο νεαρός, λες και περίμενε αυτό το ξέσπασμα, αποκρίθηκε ατάραχος: «Άθελά σας το κάνετε. Με όλο τον σεβασμό, κύριε Πρόεδρε. Βρίσκομαι εδώ γιατί κάποιος ζήτησε μα σας πω τη γνώμη μου. Αν δεν την ακούσετε, έχετε ήδη δημιουργήσει μια θεωρία συνωμοσίας». Ο Πρόεδρος έκανε νόημα στην φρουρά να μην τον πειράξουν. «Έχεις θράσος, νεαρέ. Καθίστε. Σας ακούω», του είπε και κάθισε κι ο ίδιος.

Ο νεαρός άρχισε να μιλάει: «Πρόεδροι, πρωθυπουργοί, κυβερνήσεις, κορυφαίοι επιστήμονες και μεγαλοδημοσιογράφοι όλου του κόσμου, δημιουργούν άθελά τους – κάποιοι, ίσως, και εσκεμμένα – περιθώρια και παραθυράκια αμφισβήτησης στους πολίτες. Κανείς από όλους αυτούς που προανέφερα δεν ζει ανάμεσα στους απλούς καθημερινούς πολίτες. Δεν ξέρουν, δεν μπορούν να ξέρουν, πως σκέφτονται, τι ανάγκες έχουν και τι μπορεί να τις επηρεάζει, αλλά και πως μπορεί να τις αντιμετωπίζουν. Νομίζουν ότι ξέρουν. Γνωρίζω, όπως κι εσείς γνωρίζετε, κύριε Πρόεδρε, ότι οι κυβερνήσεις θέλουν όλο και περισσότερο τον έλεγχο των πολιτών για να μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα της κυβέρνησης και όχι των πολιτών.

»Στο πρώτο λάθος ή στην πρώτη εκτίμηση που θα γίνει, οι πολίτες θα έχουν χάσει μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης τους προς αυτόν που θα το κάνει. Αμέσως μπαίνουν στη μέση – αν δεν έχουν ήδη προηγηθεί – οι κερδοσκόποι και οι δημιουργοί θεωριών συνωμοσίας, οι αντίπαλοι και οι ανταγωνιστές. Οι εξηγήσεις και οι ερμηνείες τους φαίνονται περισσότερο αληθοφανείς, ακόμα κι αν είναι υπερβολικά ακραίες. Οπότε, λοιπόν, κάποια μερίδα του κόσμου αρχίζει να τις εμπιστεύεται και να τις ενστερνίζεται. Ο κόσμος θα διχάζεται, θα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και τότε θα σκάσει το μεγαλύτερο σενάριο συνωμοσίας: ότι πίσω από το δήθεν ενδιαφέρον για τους πολίτες, κρύβεται ένα σχέδιο εξόντωσης δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτό το κρυφό σχέδιο θα σκαλώσει στα μυαλά λίγων εκατομμυρίων που θα προκαλέσουν αναταραχές και χάος, πιθανές συγκρούσεις.

»Από το πουθενά θα βγαίνουν απλοί καθημερινοί πολίτες που ο καθένας θα λέει το μακρύ του και το κοντό του, θα νομίζουν ότι είναι μικροί Μεσσίες. Θα εκκολαφθούν μικροί συνωμοσιογράφοι και νέοι κερδοσκόποι που θα δημιουργούν πανικό σε πολλαπλά εκατομμύρια κόσμου ότι δήθεν όλο αυτό είναι κατευθυνόμενο, ότι δεν υπάρχει κάποια ηλιακή έκρηξη, ούτε θα υπάρξει, ότι είναι ένα ψέμα. Θα αμφισβητούν επιστήμονες, κυβερνητικούς, τους πάντες. Και θα δημιουργούν εκατομμύρια αρνητές στον κόσμο.

»Οι φαρσέρ, οι κερδοσκόποι, οι συνωμοσιογράφοι και πόσοι άλλοι, θα βγάλουν εκατομμύρια δολάρια, κάποιοι άλλοι θα βρουν ευκαιρίες να προσπαθήσουν να ανατρέψουν το όποιο σύστημα και η κατάσταση θα είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Κι όλα αυτά από τι; Επειδή, πρόεδροι, πρωθυπουργοί, κυβερνήσεις, κορυφαίοι επιστήμονες και μεγαλοδημοσιογράφοι όλου του κόσμου, δεν ζουν μαζί με τον πολίτη. Ζουν με τον πολίτη, κάπου αλλού, πιο πέρα. Σε ένα δικό τους περιβάλλον, με τους οποίους τους, σε ένα σχεδόν αποστειρωμένο περιβάλλον από τους υπόλοιπους πολίτες. Όπως κι εσείς, κύριε Πρόεδρε.

»Από το ωραίο σας οβάλ γραφείο δεν μπορείτε να ξέρετε πως λειτουργούν οι πολίτες και ο κόσμος. Ακόμα κι αν κυκλοφορείτε προεκλογικά ανάμεσα στον κόσμο, σε ένα κόσμο που θέλει να σας ψηφίσει, δεν σημαίνει ότι ξέρετε πως ζει ο κόσμος αυτός, ούτε καν οι ψηφοφόροι σας. Ίσως, να μαθαίνετε από αυτά που σας ενημερώνει το αποστειρωμένο περιβάλλον στο οποίο ζείτε, εσείς και όλοι οι άλλοι που προανέφερα. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι αρκετά. Αν, λοιπόν, θέλετε πραγματικά να σας εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι σας και γενικά όλοι οι πολίτες, αν πραγματικά θέλετε να προστατέψετε τους πολίτες -φυσικά, και τα συμφέροντα της χώρας – ίσως, ακόμα, να σας ενδιαφέρει η γνώμη μου για το πως θα χειριστείτε το θέμα του ειδικού στρατού για την Μεγάλη Γεωμαγνητική Θύελλα».

Ο Πρόεδρος ήθελε να του ρίξει μια γροθιά για τον τρόπο που του μίλησε αλλά ταυτόχρονα και να τον συγχαρεί, για τον ίδιο λόγο. «Καλώς. Θα σας ακούσω», στράφηκε προς την γραμματέα του και της είπε: «Παρακαλώ πολύ να βγείτε έξω, όπως και όλο το προσωπικό που κρατά πρακτικά, καθώς και όλοι όσοι δεν έχουν αρμοδιότητα συμβούλων. Να κλείσουν όλα τα μικρόφωνα και οι συσκευές που θα κατέγραφαν όσα θα λέγαμε εδώ μέσα. Θα συνεχίσουμε τη σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών».

diadrastika /Image by ThePixelman from Pixabay

diadrastika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου