Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Η Σρι Λάνκα καταρρέει: Οι άνθρωποι λιμοκτονούν, χωρίς αέριο, χωρίς ρεύμα και τώρα ο στρατός αρχίζει να τους πυροβολεί!

 Η Σρι Λάνκα κυριολεκτικά καταρρέει. Οι άνθρωποι λιμοκτονούν, χωρίς φυσικό αέριο ή ρεύμα, κλπ. Τώρα ξεσηκώνονται και ο στρατός πυροβολεί κόσμο. Δεν θα εκπλαγείτε αν αυτή η πραγματικότητα εξαπλωθεί στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και όλες τις δυτικές χώρες τα επόμενα χρόνια.


Ο στρατός της Σρι Λάνκα άνοιξε πυρ για να περιορίσει τις ταραχές σε ένα πρατήριο καυσίμων, δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή, καθώς πρωτοφανείς ουρές για βενζίνη και ντίζελ παρατηρήθηκαν σε όλη τη χρεοκοπημένη χώρα.

Οι στρατιώτες πυροβόλησαν στο Βισουβαμάντου, 365 χιλιόμετρα (228 μίλια) βόρεια του Κολόμπο, το βράδυ του Σαββάτου, καθώς το φρουραρχείο τους πυροβολήθηκε με πέτρες, δήλωσε η εκπρόσωπος του στρατού Νιλάνθα Πρεμαράτνε.

« Μια ομάδα 20 έως 30 ατόμων πέταξαν πέτρες και κατέστρεψαν ένα στρατιωτικό φορτηγό», είπε ο Πρεμάτνε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αστυνομία είπε ότι τέσσερις πολίτες και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν ο στρατός άνοιξε πυρ για πρώτη φορά για να καταστείλει αναταραχές που συνδέονται με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.

Καθώς η αντλία τελείωσε από βενζίνη, οι αυτοκινητιστές άρχισαν να διαμαρτύρονται και η κατάσταση κλιμακώθηκε σε σύγκρουση με στρατεύματα , είπε η αστυνομία.

Η Σρι Λάνκα υφίσταται τη χειρότερη οικονομική κρίση της από την ανεξαρτησία της, με τη χώρα να μην μπορεί να βρει δολάρια για να εισάγει είδη πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων.

Ο πληθυσμός των 22 εκατομμυρίων του έθνους υπομένει έντονες ελλείψεις και μεγάλες ουρές για σπάνιες προμήθειες, ενώ ο πρόεδρος Gotabaya Rajapaksa αντιστέκεται επί μήνες στις εκκλήσεις να παραιτηθεί λόγω κακοδιαχείρισης.

Η Σρι Λάνκα έχει αναπτύξει ένοπλη αστυνομία και στρατεύματα για τη φύλαξη πρατηρίων καυσίμων.

Ένας αυτοκινητιστής σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας τον Απρίλιο στην κεντρική πόλη Ραμπουκάνα, όταν ξέσπασε μια σύγκρουση για τη διανομή βενζίνης και ντίζελ με δελτίο.

Η αστυνομία είπε ότι συγκρούσεις με αυτοκινητιστές ξέσπασαν σε τρεις τοποθεσίες το Σαββατοκύριακο. Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε μια συμπλοκή ενώ επτά αυτοκινητιστές συνελήφθησαν.

Η κυβέρνηση κήρυξε κλείσιμο δύο εβδομάδων των κρατικών ιδρυμάτων και σχολείων σε μια προσπάθεια να μειώσει τις μετακινήσεις και να διατηρήσει τα εξαντλημένα αποθέματα καυσίμων στο φτωχό έθνος.

Η χώρα αντιμετωπίζει επίσης υψηλό πληθωρισμό-ρεκόρ και μακροχρόνιες διακοπές ρεύματος, τα οποία έχουν συμβάλει σε μήνες διαδηλώσεων.

Τέσσερις στους πέντε ανθρώπους στη Σρι Λάνκα έχουν αρχίσει να παραλείπουν γεύματα καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φάνε, δήλωσε ο ΟΗΕ, προειδοποιώντας για μια επικείμενη «τρομερή ανθρωπιστική κρίση» με εκατομμύρια που χρειάζονται βοήθεια.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού (WFP) άρχισε να διανέμει κουπόνια τροφίμων σε περίπου 2.000 έγκυες γυναίκες στις «υποεξυπηρετούμενες» περιοχές του Κολόμπο ως μέρος της «βοήθειας που σώζει ζωές» την Πέμπτη.

Το WFP προσπαθεί να συγκεντρώσει 60 εκατομμύρια δολάρια για μια προσπάθεια επισιτιστικής βοήθειας μεταξύ Ιουνίου και Δεκεμβρίου.

Η Σρι Λάνκα χρεοκόπησε το εξωτερικό της χρέος 51 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Απρίλιο και βρίσκεται σε συζητήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μια διάσωση.

Εν τω μεταξύ, καθημερινά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να διαμαρτύρονται για τον πληθωρισμό σε όλα τα ευρωπαϊκά έθνη.

Σύντομα θα εξαπλωθεί στο Μεξικό και τη Βόρεια Αμερική…

Hindustan Times ]

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ, ετήσιες παγκόσμιες ασκήσεις ετοιμότητας και η ασπίδα πλάσματος με λέιζερ, ΜΠΟΡΟΥΝ να αποτρέψουν ένα καταστροφικό παγκόσμιο μπλακάουτ/έκρηξη όλων των πυρηνικών εργοστασίων από έκρηξη αστεροειδών (όπως στην Tunguska-1908 & Chelyabinsk-2013) ή μια ηλιακή καταιγίδα! ΔΕΚΑ φορές γλιτώσαμε αφανισμό ως τώρα : 1972, 1989, 1991, 2003, 2006, 2012, 2017, 2019, 2020, 2021 https://GlobalBlackoutPrevention1.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή