Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Ελεύθερος ο Κορκονέας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Αναγνωρίστηκε οριακά το ελαφρυντικό.Το Εφετείο στη Λάρισα αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος φαίνεται πως θα επιστρέψει στο σπίτι του, 14 χρόνια μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος είχε δολοφονηθεί στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 από τον πρώην ειδικό φρουρό που είχε κριθεί ένοχος.

Στην πρώτη δίκη το 2010 δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ωστόσο στο δεύτερο βαθμό τα ισόβια έσπασαν με αποτέλεσμα να του επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών που οδήγησε στην άμεση αποφυλάκισή του καθώς είχε εκτίσει ήδη 11 χρόνια στη φυλακή.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε αμφισβητήσει την απόφαση για το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου επισημαίνοντας ότι «το λευκό ποινικό μητρώο δεν συνδέεται με τη σύννομη ζωή, έτσι ώστε να χορηγηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου».

Σήμερα το πρωί, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών), αναγνωρίστηκε τελικά ο πρότερος σύννομος βίος στον πρώην ειδικό φρουρό. Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας και ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα επιστρέψει πιθανότατα στη Μεσσηνία.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία είχε ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και είχε διακοπεί δύο φορές, με επεισοδιακό τρόπο εξαιτίας αρχικά της μη κλήτευσης της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου και του αιτήματος της Πολιτικής Αγωγής να παρίσταται στη διαδικασία.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου