Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΑΓΩΝΙΑ για τυχόν ανταλλάγματα στο ΑΙΓΑΙΟ μετά το «ΝΑΙ» Ερντογάν για Φινλανδία/Σουηδία στο ΝΑΤΟ!


Στόλος στο Αιγαίο
Η κυβέρνηση δεν ανησυχεί, άρα κάτι ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ...

Ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε την παραμονή της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να αλλάζει γραμμή πλεύσης και να συναινεί στην ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, προκάλεσε “ανακούφιση” στους συμμάχους, με την λογική να λέει πως στην κουβέντα έχει μπει και το Αιγαίο!

Ο “λευκός καπνός”, μετά από ένα μπαράζ διαβουλεύσεων μπρος και πίσω από τα παρασκήνια, είναι, όπως όλα δείχνουν και ο λόγος που ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. συμφώνησε να έχει σήμερα στην Μαδρίτη κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος ΠΗΡΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ, τα οποία θα φανούν σύντομα.

Στην Αθήνα θέλουν ή πρέπει να παρουσιάζονται αισιόδοξοι κάνοντας λόγο για «υποχώρηση μιας απομονωμένης Τουρκίας». Η κυβέρνηση εκτιμά (ή θέλει να πιστεύει) ότι τα τυχόν “ανταλλάγματα” που μπορεί να έχει ζητήσει ο Ερντογάν για να μην προχωρήσει σε βέτο στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν “αγγίζουν” τα εθνικά μας θέματα. ΩΣΤΟΣΟ, ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΗΡΕ, ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΒΡΑΧΝΑ!

Τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στη παρέμβαση του Ερντογάν στην Σύνοδο και στο αν θα “ξεδιπλώσει” τις αναθεωρητικές του βλέψεις στην Ανατολική Μεσόγειο ή και τις αξιώσεις του για συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων στο Αιγαίο!

el.gr

3 σχόλια: