Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Σκάει «ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ» για το ψηφιακό πάσο.


Ψηφιακό πάσο σε αεροδρόμιο
Ξεκίνησε να μεταδίδει περί τούτου το CNN και έπονται λογικά και τα ελληνικά κανάλια...

Παίρνεις ψηφιακό πάσο για να μπαίνεις παντού;;; Αυτό θα κοκκινίζει και ας έχεις κάνε όλα τα εμβόλια, άπαξ και κάνεις κάτι που δεν αρέσει στο κράτος, για παράδειγμα διαμαρτυρηθείς για μία απόφαση!

Από την Κίνα ετοιμάζεται για τον υπόλοιπο κόσμο!

Όπως αναφέρει το CNN, ο Liu, ένας 39χρονος εργαζόμενος στον τομέα της τεχνολογίας στο Πεκίνο, έφτασε στην κεντρική πόλη Zhengzhou. Είχε βγει αρνητικός στον Covid-19 την προηγούμενη μέρα. Το ξενοδοχείο του είχε επιβεβαιώσει ότι μπορούσε να κάνει check in. και ο κωδικός υγείας στην εφαρμογή του τηλεφώνου του ήταν πράσινος — που σημαίνει ότι δεν είχε εκτεθεί σε άτομα ή μέρη που θεωρούνταν κίνδυνοι και επομένως ήταν ελεύθερος να ταξιδεύει.

Αλλά όταν ο Liu σάρωσε έναν τοπικό κωδικό QR (ψηφιακό πάσο) για να βγει από τον σιδηροδρομικό σταθμό Zhengzhou, ο κωδικός υγείας του επέστρεψε στο κόκκινο που συνήθως αποδίδεται σε άτομα που έχουν μολυνθεί με Covid ή θεωρούνται από τις αρχές ότι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης και γίνονται αμέσως persona non grata. Απαγορεύονται από όλους τους δημόσιους χώρους και τα μέσα μεταφοράς και συχνά υπόκεινται σε κυβερνητική καραντίνα για εβδομάδες.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΑΥΤΟ;;; Ο Liu είχε πάει στο Zhengzhou, την πρωτεύουσα της επαρχίας της επαρχίας Henan, για να αναζητήσει επανόρθωση από μια τράπεζα που έχει παγώσει τις καταθέσεις του. Είχε βάλει τις οικονομίες της ζωής του — συνολικού ύψους περίπου 6 εκατομμυρίων γιουάν (890.000 $) — σε μια αγροτική τράπεζα στο Χενάν και από τον Απρίλιο δεν μπορούσε να κάνει ανάληψη ούτε σεντ.

Τους τελευταίους δύο μήνες, χιλιάδες καταθέτες όπως ο Liu αγωνίζονται να ανακτήσουν τις αποταμιεύσεις τους από τουλάχιστον τέσσερις αγροτικές τράπεζες στη Χενάν — σε μια υπόθεση που αφορά δισεκατομμύρια δολάρια. Στα τέλη Μαΐου, εκατοντάδες από αυτούς ταξίδεψαν στο Zhengzhou από όλη την Κίνα και οργάνωσαν μια διαμαρτυρία έξω από το γραφείο της τραπεζικής ρυθμιστικής αρχής της Henan για να ζητήσουν τα χρήματά τους πίσω — χωρίς αποτέλεσμα.

Μια άλλη διαμαρτυρία είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα. Αλλά καθώς οι καταθέτες έφτασαν στο Zhengzhou, έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι οι κωδικοί υγείας τους στο ψηφιακό πάσο – οι οποίοι ήταν πράσινοι κατά την αναχώρηση – είχαν γίνει κόκκινοι.

Οι καταθέτες κατηγόρησαν τις αρχές του Zhengzhou ότι παραβίασαν το σύστημα του υγειονομικού κώδικα για να τους εμποδίσουν να επιστρέψουν στην πόλη — και έτσι να ανατρέψουν τα σχέδιά τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Υγείας της Χενάν είπε στον κρατικό ειδησεογραφικό ιστότοπο thepaper.cn ότι «διερευνά και επαληθεύει» τις καταγγελίες από καταθέτες που έλαβαν κόκκινους κωδικούς.

«Τώρα (οι αρχές) μπορούν να σας εμποδίσουν να υποβάλετε αιτήματα βάζοντας απευθείας ψηφιακά δεσμά πάνω σας, δηλαδή δίνοντάς σας κόκκινους κωδικούς», είπε ένα σχόλιο στο Weibo, την κινεζική πλατφόρμα που μοιάζει με Twitter.

Πάρε λοιπόν ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΑΣΟ και πέρνα καλά!!! ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ!!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΕΛ:

photo pixabay
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου