Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021

Μπενέτ προς Νετανιάχου: «Η κυβέρνησή μου θα είναι στα δεξιά της τρέχουσας»


Ο πρόεδρος της Yamina και ο υποψήφιος πρωθυπουργός Naftali Bennett επέστρεψαν στον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu την Κυριακή, αφού ο Νετανιάχου κοίταξε την εισερχόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας .

Μιλώντας μετά την πρώτη κοινή συνάντηση των οκτώ ηγετών του συνασπισμού της εισερχόμενης κυβέρνησης σε ένα ξενοδοχείο στο Τελ Αβίβ την Κυριακή το απόγευμα, ο Μπενέτ πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή το βράδυ δηλώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση που πρόκειται να ηγηθεί για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι προς τα δεξιά της τρέχουσας κυβέρνησης του Νετανιάχου.

Ο Μπενέτ κάλεσε τον Νετανιάχου να αφήσει το Ισραήλ να προχωρήσει μετά τα 12 συνεχή έτη του Νετανιάχου στην εξουσία.

Ο πρόεδρος της Yamina επίσης ορκίστηκε ότι η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν θα είναι μια αριστερή κυβέρνηση, αλλά θα ήταν «πιο δεξιά από την σημερινή».

«Καλώ τον κ. Νετανιάχου να χαλαρώσει, να απελευθερώσει τη χώρα και να την αφήσει να προχωρήσει. Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν για μια κυβέρνηση που δεν επιτρέπεται από εσάς. Και παρεμπιπτόντως, αυτή η κυβέρνηση θα είναι πολύ πιο δεξιά από την παρούσα. "

Ο Μπένετ συνέχισε να μετριάζει τους φόβους των πολιτικών αντιπάλων, χαρακτηρίζοντας την πρώτη αλλαγή στην κυβέρνηση μετά από 12 χρόνια ως «κανονικό γεγονός».

«Αυτό δεν είναι καταστροφή, δεν είναι καταστροφή. Είναι μια αλλαγή στην κυβέρνηση - ένα κανονικό γεγονός και αυτό που αναμένεται σε κάθε δημοκρατική χώρα. Το Ισραήλ δεν είναι μοναρχία. Κανείς δεν έχει το μονοπώλιο στην εξουσία. "

Όσον αφορά την αποτυχημένη προσπάθεια του Νετανιάχου να συγκροτήσει έναν κυβερνών συνασπισμό νωρίτερα αυτό το έτος, ο Μπενέτ είπε ότι ο Νετανιάχου είχε πει ψέματα όταν αρνήθηκε να σχηματίσει κυβέρνηση με την υποστήριξη του αρχηγού της Ενωμένης Αραβικής Λίστας (Ρααμ) Μανσούρ Αμπάς.

«Ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε σήμερα ότι ποτέ δεν συμφώνησε να σχηματίσει κυβέρνηση που βασίζεται στον Μανσούρ Αμπάς. Όλοι ξέρουμε ότι δεν λέει την αλήθεια. "

«Ήμουν μέρος των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης με επικεφαλής τον Νετανιάχου με την Ενωμένη Αραβική Λίστα, και ξέρω ακριβώς τι υποσχέθηκε ο Νετανιάχου [Αμπάς]. Σε τελική ανάλυση, οι διαπραγματεύσεις μας με την Ενωμένη Αραβική Λίστα βασίστηκαν σε αυτό που είχε ήδη υποσχεθεί να δώσει το Likud, ακριβώς ότι ήμασταν λίγο πιο συντηρητικοί. Αυτό έχει τεκμηριωθεί και νομίζω ότι θα αποκαλυφθεί επίσης. "

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου