Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Τι θα συνέβαινε αν χάναμε το Διαδίκτυο για μεγάλο χρονικό διάστημα, έφτασα σε ένα παράξενο αλλά συναρπαστικό συμπέρασμα: Το σύστημα διανομής τροφίμων θα καταρρεύσει!

 Επί του παρόντος, περίπου το 14% της  αξίας  όλων των αγορών στις ΗΠΑ γίνονται με μετρητά. Το άλλο 86% είναι με πιστωτικές κάρτες, επιταγές και μερικά άλλα μέσα (π.χ. δωροκάρτες, κρυπτογράφηση). Στο τρέχον σύστημα, η εξουσιοδότηση πιστωτικών καρτών και επιταγών γίνεται μέσω του Διαδικτύου. Χωρίς το Διαδίκτυο, τα καταστήματα δεν θα μπορούν να δέχονται πιστωτικές κάρτες. Δεν μπορούν να καλέσουν για εξουσιοδότηση. Και πιθανότατα δεν θα έχουν καμία από αυτές τις πλαστικές μηχανές που δημιουργούν ένα αποτύπωμα της κάρτας. Ακόμα κι αν το έκαναν, η απάτη θα αυξηθεί σε οποιοδήποτε κατάστημα που δέχεται πιστωτικές κάρτες χωρίς να λάβει εξουσιοδότηση για την αγορά. Και οι εταιρείες πιστωτικών καρτών ενδέχεται να μην δέχονται καν την αγορά χωρίς άδεια.

Δεν μπορεί η εταιρεία να δώσει αριθμούς εξουσιοδότησης μέσω τηλεφώνου; Όχι. Δεν είναι έτοιμοι να το κάνουν πια. Δεν έχουν το προσωπικό. Το σύστημά τους δεν προορίζεται για εξουσιοδοτήσεις τηλεφώνου σε μεγάλο αριθμό. Και θα επιβραδύνει πάρα πολύ τις αγορές στα καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν αγοράζουν με πιστωτικές κάρτες στο μανάβικο, εάν το δίχτυ πέσει.

Μια παρόμοια κατάσταση θα υπήρχε και με τις αγορές επιταγών. Επί του παρόντος, η εξουσιοδότηση για επιταγές πραγματοποιείται από το Διαδίκτυο. Κανένα καθαρό δεν σημαίνει αγορές στο μανάβικο με επιταγή. Εάν ένα κατάστημα αποφασίσει να λάβει επιταγές χωρίς άδεια, θα μαστίζεται από τόσους κακούς ελέγχους που θα αναγκαστούν να ανακαλέσουν αυτήν την πολιτική.

Γρήγορα, τα παντοπωλεία και άλλες επιχειρήσεις λιανικής θα συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να δεχτούν μόνο μετρητά.

Πρόστιμο. Γιατί να μην πάτε απλώς στο ATM για μετρητά; Οχι δεν μπορώ να το κάνω. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν επίσης μέσω του Διαδικτύου. Θα πρέπει να πάτε φυσικά στην τράπεζα και να κάνετε ανάληψη μετρητών. Θα υπάρξει τρέξιμο στις τράπεζες και δεν θα έχουν σχεδόν αρκετά χρήματα σε εθνικό επίπεδο. Απλώς δεν υπάρχει αρκετό φυσικό νόμισμα για να λειτουργήσει η οικονομία του έθνους. Δεν μπορείτε να αυξήσετε τις αγορές μετρητών από το 14% της συνολικής αξίας σε 100% τη νύχτα.

Εάν η κυβέρνηση προσπαθήσει να αντισταθμίσει εκτυπώνοντας ένα τεράστιο ποσό μετρητών, το δολάριο θα υποτιμηθεί σημαντικά. Θα προκύψει οικονομική καταστροφή.

Τα καταστήματα δεν θα μπορούν να πληρώνουν χονδρεμπόρους και κατασκευαστές για αγαθά, επειδή δεν θα έχουν αρκετά μετρητά και τα μετρητά που έχουν θα είναι δύσκολο να μεταφερθούν στον πωλητή. Σήμερα, τα καταστήματα αγοράζουν είδη από πολλές διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Μόνο μετρητά σημαίνει ότι πολλές από αυτές τις συναλλαγές θα είναι πρακτικές ή αδύνατες.

Τα ράφια των παντοπωλείων θα αδειάσουν γρήγορα, καθώς οι άνθρωποι ξοδεύουν όσα μετρητά έχουν απομείνει για φαγητό. Και τότε τα ράφια δεν θα ξαναγεμιστούν. Η όλη διαδικασία των καταστημάτων που αγοράζουν τρόφιμα και λαμβάνουν αποστολές τροφίμων θα επιβραδυνθεί πολύ. Μόλις φτάσει οποιοδήποτε φαγητό, θα αγοραστεί σε πολύ υψηλές τιμές. Όλο το σύστημα διανομής τροφίμων θα καταρρεύσει χωρίς πληρωμές σε μετρητά, οι οποίες σήμερα γίνονται κυρίως μέσω του Διαδικτύου.

Μπορεί να χρειαστούν μήνες ή χρόνια για να προσαρμοστεί το σύστημα και να επιστρέψει στην προηγούμενη ροή αγαθών στα καταστήματα. Το σύστημα μπορεί να μην ανακάμψει προτού πολλοί άνθρωποι πεινάσουν για μήνες στο τέλος. Δεν νομίζω ότι συνειδητοποιεί κανείς πόσο πολύ είναι εξαρτημένο το σύγχρονο εμπόριο από το Διαδίκτυο. Αλλά αν το net πέσει ποτέ για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα μάθουμε, για τη μεγάλη μας ανησυχία.

Πώς προετοιμάζεστε για τέτοιου είδους καταστροφές; Αποθηκεύστε τα τρόφιμα. Καλλιεργήστε φαγητό. Και κρατήστε ένα σωρό μετρητά σε μικρές ονομασίες σε ένα χρηματοκιβώτιο σπιτιού.

survivalblog.science.blog

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου