Κυριακή, 6 Ιουνίου 2021

Η πυρκαγιά και η έκρηξη χτύπησαν το χαλυβουργείο του Ιράν στο τρίτο σημαντικό συμβάν σε 5 ημέρες.

 Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο το βράδυ σε ένα χαλυβουργείο στη νοτιοανατολική πόλη Zarand στο Ιράν. Είναι το τελευταίο σε μια μυστηριώδη σειρά εκρήξεων και «τυχαίες» πυρκαγιές σε ευαίσθητους χώρους που πλήττουν την Ισλαμική Δημοκρατία, εγείροντας ερωτήματα για πιθανό σαμποτάζ του Ισραήλ παρόμοιο με αυτό που συνέβη πριν από ένα χρόνο το καλοκαίρι του 2020. 

"Ο κυβερνήτης του Ζαράντ είπε στο Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars ότι δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί στο περιστατικό και ότι το περιστατικό ήταν υπό έλεγχο", αναφέρει το The Jerusalem Post . "Το περιστατικό φέρεται να προκλήθηκε από την ξαφνική υπερχείλιση λειωμένου υλικού στον υψικάμινο, με τον κυβερνήτη να τονίζει ότι δεν συνέβη έκρηξη." Ωστόσο, κάποια πρώιμα βίντεο δείχνουν διαφορετικά. 

Τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν μια μεγάλη πυρκαγιά που φαίνεται ότι πυροδότησε μια σημαντική έκρηξη, ωστόσο, με αποτέλεσμα συντρίμμια και μοιάζει με λιωμένο ατσάλι που πετά στον αέρα. 

Ακόμα κι αν το Ιράν υποψιάζεται ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από μερικά από αυτά τα τελευταία περιστατικά τον περασμένο μήνα, οι αξιωματούχοι της Τεχεράνης είναι πιθανότατα απρόθυμοι να δημοσιοποιήσουν τις κατηγορίες, δεδομένου ότι οι διαπραγματευτές φέρεται να βρίσκονται στο χείλος μιας πυρηνικής συμφωνίας στη Βιέννη, και καθώς η χώρα προχωρά ψηφίζουν έναν νέο πρόεδρο αυτόν τον μήνα. 

Το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να ανατρέψει μια συμφωνία με κάθε δυνατό τρόπο, με τον ταλαιπωρημένο πρωθυπουργό Νετανιάχου να μιλάει πρόσφατα ανοιχτά με προθυμία να εξετάσει οποιοδήποτε επίπεδο δράσης ακόμη κι αν προκαλεί «τριβή» με τις Ηνωμένες Πολιτείες .

Και υπάρχουν περαιτέρω αναφορές για άλλες πυρκαγιές που πλήττουν εγκαταστάσεις πετρελαίου σε ολόκληρη τη χώρα, όπως αναφέρει η VOA News με χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ : " Πολλές πυρκαγιές πετρελαϊκών εγκαταστάσεων έχουν συμβεί στη νοτιοδυτική περιοχή Ahvaz του Ιράν κατά τις τελευταίες 48 ώρες, ανέφεραν αραβικά μέσα ενημέρωσης  το Σάββατο, μιας μαζικής πυρκαγιάς διυλιστηρίου πετρελαίου αυτήν την εβδομάδα στην πρωτεύουσα, την Τεχεράνη. "


Παρακάτω είναι η μαζική πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας που κτύπησε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου του Ιράν λίγο έξω από την Τεχεράνη, την ίδια ημέρα το μεγάλο πολεμικό πλοίο Kharg βυθίστηκε ...

"Τουλάχιστον μία πυρκαγιά έχει συσχετιστεί με έναν ιρανικό στρατιωτικό χώρο, με τον The Guardian να αναφέρει ότι μια έκρηξη έπληξε την Ιρανική Αεροπορική Βιομηχανική Εταιρεία Κατασκευής (HESA), η οποία παράγει μια ποικιλία αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων drone , για ιρανικές και φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Επαρχία Ισφαχάν του Ιράν. "

Υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση ότι τουλάχιστον μερικές από τις πυρκαγιές είναι το αποτέλεσμα ισραηλινών μυστικών επιθέσεων, είτε μέσω σαμποτάζ στο έδαφος είτε μέσω κυβερνοεπιθέσεων : "Ο αναλυτής του Ιράν με έδρα το Λονδίνο, Ali Nourizadeh, δήλωσε στη VOA ότι πιστεύει ότι οι τελευταίες πυρκαγιές στο Ahvaz πιθανότατα να είναι Πράξεις σαμποτάζ, επειδή υπάρχουν πυρκαγιές στο πετρέλαιο στο Ahvaz κάθε καλοκαίρι. 

zerohedge.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ZERO HEDGE : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου