Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Η υπερθέρμανση του πλανήτη μου! Χιόνι και κρύο- ρεκόρ σε όλο τον κόσμο από την Ελλάδα μέχρι την Ιαπωνία και τη Λιβύη - Εν τω μεταξύ, ο ήλιος είναι κενός.

Παγκόσμια υπερθέρμανση? Έλα… Οι θερμοκρασίες πέφτουν επί του παρόντος για πολύ χρόνο, με αποτέλεσμα άνευ προηγουμένου καταιγίδες χιονιού σε όλο τον κόσμο από τη Λιβύη, την Ελλάδα και την Ιαπωνία έως τη Μέση Ανατολή.


Χιόνι στη Λιβύη για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

Το Πράσινο Βουνό στη βορειοανατολική Λιβύη ήταν σκεπασμένο λευκό αυτή την εβδομάδα καθώς το χιόνι έπεσε στην περιοχή για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

Η σπάνια αναταραχή ξεκίνησε τη Δευτέρα και αναμένεται να συνεχιστεί για τουλάχιστον δύο ακόμη ημέρες.

Τρεις νεκροί καθώς η χειρότερη καταιγίδα χιονιού σε μια δεκαετία πλήττει την Αθήνα.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη, καθώς έπεσαν έντονες χιονοπτώσεις και οι άνεμοι  έπληξαν την Ελλάδα, διακόπτοντας τις οδικές και θαλάσσιες μεταφορές.

Το κρύο μέτωπο, που ονομάστηκε «Μήδεια» από τη μυθική ελληνική μάγισσα των Αργοναυτών, έστειλε τις θερμοκρασίες στον πάγο.

« Η τελευταία φορά που είδαμε τόσο χιόνι στο κέντρο της Αθήνας ήταν το Φεβρουάριο του 2008 »,  δήλωσε ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγκουβαρδός.

Η χιονοθύελλα χτυπάει την Ιαπωνία, διακόπτει το ταξίδι.

Μια ισχυρή χειμερινή καταιγίδα έπληξε τη βόρεια Ιαπωνία και τις παράκτιες περιοχές,  χτυπώντας στέγες, κατακλύζοντας σπίτια και διακόπτοντας τις μεταφορές.

Μια ακμή 162km / h καταγράφηκε στο Cape Erimo στο Hokkaido και 135 km / h στην πόλη Sakata του νομού Yamagata.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποίησε για « την πιο ισχυρή χιονοθύελλα εδώ και χρόνια », η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει αστάθεια, για μέρος του νησιού έως την Τετάρτη.

Μια σοβαρή χιονοθύελλα έπληξε το βόρειο νησί του Χοκάιντο την Τρίτη και μια καταιγίδα κατέκλυσε σπίτια σε μέρος του νησιού.

Η ισχυρή χιονοθύελλα χτυπά την Κωνσταντινούπολη, στην Τουρκία.

Οι χιονοπτώσεις της Κωνσταντινούπολης αναμένεται να είναι τόσο σκληρές όσο οι χειμώνες του 1987, 2002 και 2004

Το 1987, η Κωνσταντινούπολη είχε έναν από τους χειρότερους χειμώνες, όπου το χιόνι έφτασε σε βάθος 1 μέτρου σε ορισμένες τοποθεσίες, με ανθρώπους που έμειναν κλεισμένοι στο σπίτι τους για μέρες.

Ο Βόσπορος, η πιο πολυσύχναστη πλωτή οδός στη χώρα που χωρίζει την Κωνσταντινούπολη σε δύο, έκλεισε για τη θαλάσσια κίνηση την Κυριακή καθώς η ορατότητα έπεσε κάτω από μισό ναυτικό μίλι.


5 εκατομμύρια στο βόρειο Μεξικό χωρίς δύναμη καθώς η χειμερινή καταιγίδα στο Τέξας παγώνει τους αγωγούς φυσικού αερίου.

Ο παγετός στην πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ άφησε σχεδόν πέντε εκατομμύρια ανθρώπους στο βόρειο Μεξικό χωρίς ηλεκτρική ενέργεια νωρίς τη Δευτέρα, καθώς η έλλειψη φυσικού αερίου διέκοψε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κυβερνητική εταιρεία του Μεξικού, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ηλεκτρισμού (CFE), δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δραστηριότητές της διακόπηκαν  καθώς η χειμερινή καταιγίδα στο Τέξας πάγωσε τους αγωγούς φυσικού αερίου.

Το Μεξικό χρησιμοποιεί φυσικό αέριο για να παράγει περίπου το 60 τοις εκατό της ισχύος του, σε σύγκριση με περίπου 40 τοις εκατό στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η χώρα δημιούργησε αγωγούς για να εκμεταλλευτεί το φθηνό φυσικό αέριο από τον βόρειο γείτονά του.

Ένα βαθύ πάγωμα στο Τέξας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επηρέασε την ενεργειακή βιομηχανία στο μεγαλύτερο κράτος παραγωγής αργού στις ΗΠΑ, κλείνοντας τα διυλιστήρια πετρελαίου και επιβάλλοντας περιορισμούς από τους φορείς εκμετάλλευσης αγωγών φυσικού αερίου.

Και εδώ μερικές πιο βαθιές ειδήσεις παγώματος στις ΗΠΑ , τη Ρωσία , την Ιταλία (με ένα πραγματικά αστείο βίντεο!), Σαουδική Αραβία .

Εν τω μεταξύ, οι έντονες χιονοπτώσεις αναφέρονται σε όλη τη Μέση Ανατολή σε περιοχές της Συρίας, του Λιβάνου, του Ισραήλ, της Παλαιστίνης, της Ιορδανίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου…

Ο ήλιος είναι κενός

Σήμερα ο ήλιος είναι κενός. Το ίδιο για τις τελευταίες 13 ημέρες. Το 63% των ημερών, ή 30 ημέρες, ήταν πεντακάθαρο το 2021. Είμαστε στο ελάχιστο βαθύ ηλιακό! Και δεν υπάρχει διέξοδος.

ο ήλιος είναι κενός, ελάχιστος ηλιακός
Ο ήλιος είναι κενός είμαστε στο βαθύ ηλιακό ελάχιστο. Μέσω SDO / HMI
Πολύ ψηλά από την επιφάνεια της Γης, κοντά στην άκρη του διαστήματος, η ατμόσφαιρα χάνει την θερμική ενέργεια . Εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, θα μπορούσε σύντομα να δημιουργήσει ένα ρεκόρ διαστημικού καιρού για κρύο.

Κατά τα επόμενα 20 χρόνια , θα γίνει πιο κρύο, κατά μέσο όρο.

Το γεγονός είναι ότι ο ήλιος κυβερνά τη θερμοκρασία της θάλασσας και η θερμοκρασία της θάλασσας κυβερνά το κλίμα.

Η ροή του αεριωθούμενου θα είναι πιο άγρια:  θα υπάρξουν πιο άγριες αλλαγές θερμοκρασίας, περισσότερο χαλάζι, περισσότεροι σεισμοί, πιο ακραία ηφαιστειακά γεγονότα, περισσότερο χιόνι τους χειμώνες, άσχημα καλοκαίρια, αργά ελατήρια, σύντομα φθινόπωρα και όλο και περισσότερες αποτυχίες καλλιέργειας.

Αυτό ακριβώς βλέπουμε τώρα!

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου