Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ ξεκινούν στη Μαύρη Θάλασσα.

 Η διεθνής άσκηση του ΝΑΤΟ "Poseidon 21" ξεκίνησε στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας της Κωστάντζας, ανέφερε στην ιστοσελίδα του η υπηρεσία Τύπου του Γενικού Επιτελείου του Ρουμανικού Ναυτικού.

«Το Constanta Fleet Command πραγματοποιεί προγραμματισμένες ασκήσεις στη θάλασσα, στην ξηρά και στον αέρα, στις οποίες συνδυάζονται δυνάμεις από τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Τουρκία.

Το Poseidon 21 είναι μια εξαιρετικά εξελιγμένη άσκηση που στοχεύει στην καλύτερη δυνατή χρήση των δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της γρήγορης ανταπόκρισης της Συμμαχίας », ανέφερε η δήλωση.

Οι συμμετέχοντες στις ασκήσεις θα επεξεργαστούν σενάρια για την καταπολέμηση των υποβρύχιων απειλών, συμπεριλαμβανομένης της υδρογραφικής αναγνώρισης, της ανίχνευσης και της διάθεσης των ναρκών και των αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών.

Υπάρχουν επίσης ασκήσεις για την καταπολέμηση εχθρικών αεροσκαφών, πλοίων και υποβρυχίων, ρυμούλκηση κατεστραμμένων πλοίων, ανεφοδιασμό σε νερό και παροχή πρώτων βοηθειών. Μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας πρέπει να επεξεργαστούν κοινές δράσεις κατά την έκρηξη υδραυλικής κατασκευής.

Η άσκηση περιλαμβάνει το minayer, τον Viceamiral Constantin Bălescu, το υδρογραφικό πλοίο Cpt.cdor Alexandru Cătuneanu, το καταδυτικό πλοίο υψηλής ταχύτητας Venus, δύο μαχητικά MiG-21, καθώς και τα ελικόπτερα IAR 330 MEDEVAC και Puma Naval - που παρέχονται από τη Ρουμανία.

Οι Σύμμαχοι έστειλαν ένα υποβρύχιο ρομπότ με τηλεχειρισμό, τα αεροσκάφη Rafale και Eurofighter Typhoon, και δύτες στην άσκηση. Το εκπαιδευτικό πλοίο Sokullu Mehmet Paşa, οι θαλάσσιοι ναυλωτές Locotenent Lupu Dinescu και Priboy, οι ναρκαλιευτές Tajo και Ayvalik θα συμμετάσχουν επίσης στην άσκηση.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου.

Η Ρουμανία πρότεινε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία το 2016 να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στη νοτιοανατολική πλευρά της Ευρώπης, καθώς και να εξασφαλίσει μια περαιτέρω παρουσία στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου.


rusvesna.su
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου