Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Δήλωση παρενόχλησης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Δίνεται η απαραίτητη απάντηση.

Οι πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσαν ότι δόθηκε η απαραίτητη απάντηση για την παρενόχληση ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών από υψόμετρο 1000 μέτρων.

Το ερευνητικό πλοίο TCG Çeşme ξεκίνησε την επιστημονική και τεχνική του έρευνα στο υδρογραφικό πεδίο στα διεθνή ύδατα του βόρειου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμένου προγράμματος δραστηριοτήτων, το πλοίο, το οποίο θα πραγματοποιήσει επιστημονική και τεχνική έρευνα στο βόρειο Αιγαίο μέχρι τις 2 Μαρτίου, παρενοχλήθηκε από ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα.

Το σύστημα πρόληψης Chaff που χρησιμοποιείται για να ξεγελάσει πυραύλους με κατεύθυνση θερμότητας και ραντάρ βρίσκεται στα περισσότερα στρατιωτικά αεροσκάφη. Το σύστημα ξεκινά αυτόματα από πιλότους ή από συστήματα επί του σκάφους.

Προκλητικές ενέργειες από την Ελλάδα.

Η Τουρκία στα ζητήματα διεθνούς δικαίου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, και ο διάλογος για τη λύση, διατηρώντας παράλληλα τη στάση των σχέσεων καλής γειτονίας, η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση στην περιοχή με κάθε είδους δραστηριότητες.

Από την έναρξη των διαβουλεύσεων στις 25 Ιανουαρίου, η Ελλάδα πραγματοποίησε την άσκηση Şimşek-21 με 20 πλοία και πολλά αεροπορικά στοιχεία στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών υδάτων στα βορειοδυτικά του νησιού της Ίσκυρας.

Επιπλέον, στις υποβρύχιες διαφημίσεις (SUBDANGER-Submarine Danger Area) που δημοσιεύτηκαν για υποβρύχιες δραστηριότητες μεταξύ 10-17 Φεβρουαρίου 2021, ανακοινώθηκε το μη στρατιωτικό καθεστώς Bozbaba, Samothrace, Limni, Thasos, Lesbos, Chios, Ipsara, Ahikeria και Samos .

Ομοίως, στην υποβρύχια ανακοίνωση ότι θα διεξαχθεί εκπαίδευση με πυροβολισμούς στο Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο στις 17 Μαρτίου-27 Απριλίου 2021, οι μη στρατιωτικές περιοχές που καλύπτουν τα χωρικά ύδατα της Λίμνης, της Μποζμπάμπα, της Λέσβου, του Μέις, της Υψάρας, της Χίου και Σαμοθράκη.

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας περιέγραψαν τις δραστηριότητες ως σαφή ένδειξη της έντασης της Ελλάδας και της ασυμβίβαστης στάσης, η οποία δεν επιθυμεί να επιλύσει τα προβλήματα μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου.

yenisafak.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ YENI SAFAK : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου