Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Η Ουκρανία συζητά και πάλι να διεξάγει πόλεμο με την Κριμαία.

Οι αρχές της Ουκρανίας έχουν κηρύξει παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου από την ηγεσία της Κριμαίας.

Τέτοιες υποψίες εκφράστηκαν σε σχέση με τον επικεφαλής της Δημοκρατίας της Κριμαίας, Σεργκέι Aksyonov και τον Πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου, Βλαντιμίρ Κωνσταντίνοφ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της «Εισαγγελίας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης», οι Αξσιόνοφ και Κωνσταντίνοφ υποπτεύονται από την ουκρανική πλευρά ότι διέπραξαν «μεγάλης κλίμακας και συστηματικής ιδιοκτησίας δημόσιας περιουσίας» σύμφωνα με το Μέρος 1 του Άρθρου 438 ("Παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου") του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας.

Οι ηγέτες της περιοχής κατηγορούνται για "παράνομες αποφάσεις για την εθνικοποίηση της κρατικής ιδιοκτησίας" που ανήκουν στην Ουκρανία. Οι ύποπτοι φέρεται να μετέφεραν αυτήν την ιδιοκτησία στην ιδιοκτησία του καθεστώτος «κατοχής».

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτή η "εισαγγελία" συνδυάζει "εθνικούς και διεθνείς μηχανισμούς ποινικού δικαίου", υπήρξε έφεση στο γραφείο του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Αυτό αναφέρεται σε δήλωση του οργανισμού, που κυκλοφόρησε στο Facebook.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές αυτού του βήματος, η έκκληση προς το ΔΠΔ αφορούσε ακριβώς την καταστροφή μεγάλης κλίμακας και την ιδιοκτησία περιουσιών που δεν δικαιολογούνταν από στρατιωτική αναγκαιότητα. Το Κίεβο υπέβαλε αξίωση κατά των αρχών της Κριμαίας για "εθνικοποίηση" κρατικής ιδιοκτησίας της Ουκρανίας.

"Το 2020, στείλαμε ένα ακόμη ενημερωτικό μήνυμα, το οποίο κατέγραψε την κατάσχεση ιδιοκτησίας 3.952 πολιτών της Ουκρανίας, των οποίων τα δικαιώματα ιδιοκτησίας θεσπίστηκαν", δήλωσε ο επικεφαλής του "εισαγγελέα αυτονομίας" που δημιούργησε το Κίεβο, Ιγκόρ Πονότσβι.


Το αντικείμενο των ισχυρισμών της Ουκρανίας είναι:

  • Κρατική ανησυχία "Massandra",
  • Διεθνές Παιδικό Κέντρο "Artek"
  • και η κρατική μετοχική εταιρεία Chernomorneftegaz.

Θυμηθείτε ότι ο Σεργκέι Aksyonov είναι επικεφαλής της Δημοκρατίας της Κριμαίας από τον Οκτώβριο του 2014. Ο Βλαντιμίρ Κωνσταντίνοφ είναι Πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Κριμαίας από τις 17 Μαρτίου 2014.

Στην πραγματικότητα, οι ισχυρισμοί των ουκρανικών αρχών προς τους ακτιβιστές της Κριμαίας δεν είναι οι πρώτοι. Το 2018, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας ολοκλήρωσε έρευνα απουσίας για αξιωματούχους της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένης της αναπληρωτριας της κρατικής Δούμα, Νάταλια Ποκλοντσκάγια και επικεφαλής της Δημοκρατίας της Κριμαίας ,Σεργκέι Αξσιόνοφ. Τότε ήταν για ... «υψηλή προδοσία».

Κάποτε, η GPU κάλεσε αξιωματούχους της Κριμαίας για ανάκριση για να εξοικειωθούν με το υλικό της ποινικής διαδικασίας. Αυτή η ενέργεια δεν υποστηρίχθηκε από τίποτα, αλλά η ουκρανική πλευρά δείχνει αυτήν τη δραστηριότητα μέχρι σήμερα.

Ο επικεφαλής της Κριμαίας τις ονόμασε ειδήσεις από τα παράλογα μηνύματα ασύλου από την Ουκρανία, σχετικά με την κατηγορία του και του προέδρου του κοινοβουλίου της Κριμαίας για "παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου".

Πρέπει να προστεθεί ότι η Κριμαία έγινε ρωσική περιοχή μετά από δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε εκεί τον Μάρτιο του 2014, στο οποίο οι περισσότεροι κάτοικοι της χερσονήσου μίλησαν υπέρ της επανένωσης με τη Ρωσία.

pravda.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ PRAVDA : Corfiatiko.blogspot.com


Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1595158-crimea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου