Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Κομφούζιο με τον βαθμό προστασίας των ιατρικών μασκών. Προστατεύουν ή όχι;; ΒΙΝΤΕΟ.


Όταν δείτε το βίντεο θα προβληματιστείτε ακόμα περισσότερο...

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανανέωσαν προσφάτως τις κατευθυντήριες γραμμές τους για τις μάσκες. Πλέον οι ειδικοί λένε… ναι στην χρήση διπλής μάσκας (την μία πάνω στην άλλη), επειδή, υποτίθεται, διασφαλίζει καλύτερα έναντι της COVID-19.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τις ίδιες τις μάσκες.

Το CDC προειδοποιεί ενάντια στην διπλή μάσκα, εφόσον ο πολίτης έχει μάσκα τύπου KN95 ή Ν95.

Ο Paul Hickey, πρόεδρος της εταιρείας PuraVita Medical, που κατασκευάζει μάσκες KN95, δήλωσε σχετικά: «Οι μάσκες KN95 έχουν σχεδιαστεί για να μην εμποδίζουν την αναπνοή. Μια αναπνευστική συσκευή έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί αεροστεγή σφράγιση γύρω από το πρόσωπό σας, ώστε να αναπνέετε μόνο τον αέρα που εισέρχεται μέσω του αναπνευστικού υλικού και ο αέρας που εκπνέετε περνά μόνο μέσω του αναπνευστικού υλικού. Γι’ αυτό εάν βάλετε κι άλλη μάσκα μαζί με μια τύπου KN95, ή N95 θα έχετε δυσκολία στην αναπνοή και αυτό μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο. Οι αναπνευστικές μάσκες έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι μονή και όχι διπλή στρώση».

Άρα υποτίθεται η μάσκα KN95 προστατεύει από μόνη της;;;

Όπως λένε ο covid 19 έχει μέγεθος 0,1 micron. Οι μάσκες που προτείνουν, φιλτράρουν σωματίδια μέχρι 0,3 micron. Δηλαδή ο covid έχει μέγεθος τρεις φορές μικρότερο από τις μάσκες που προτείνουν.

Οι «ειδικοί» ισχυρίζονται το αντίθετο!

Διαβάζουμε σε σχετική ιστοσελίδα:

«Τόσο οι μάσκες N95 όσο και οι μάσκες KN95 είναι κατασκευασμένες από πολλαπλά στρώματα συνθετικού υλικού (συνήθως ένα πλαστικό πολυμερές πολυπροπυλενίου) και έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται πάνω από το στόμα και τη μύτη. Οι ιμάντες πίσω από το αυτί βοηθούν να κρατήσετε την μάσκα στην θέση της. Και οι δύο μάσκες πρέπει να φιλτράρουν και να συλλάβουν το 95 τοις εκατό των μικροσκοπικών σωματιδίων 0,3 μικρών στον αέρα (εξ ου και το “95” στα ονόματα).

Οι μάσκες N95 προσφέρουν προστασία έναντι σωματιδίων μεγέθους μόλις 0,3 micron και ενώ ο ίδιος ο κορωνοϊός έχει μέγεθος περίπου 0,1 micron, συνήθως συνδέεται με κάτι μεγαλύτερο, όπως σταγονίδια που δημιουργούνται από καθημερινές δραστηριότητες (αναπνοή και ομιλία)», εξηγεί ο Shaz Amin, ιδρυτής της WellBefore (πρώην Honest PPE Supply) , η οποία πουλά μάσκες, ασπίδες προσώπου, μαντηλάκια και απολυμαντικά στον ιστότοπό της .

Με άλλα λόγια ισχυρίζονται πως, αν και ο κορωνοϊός έχει μέγεθος περίπου 0,1 micron, οι μάσκες φίλτρου 0.3 micron υποτίθεται τον «παγιδεύουν» επειδή «συνήθως συνδέεται με κάτι μεγαλύτερο, όπως σταγονίδια που δημιουργούνται από καθημερινές δραστηριότητες (αναπνοή και ομιλία)».

Όσο για τις διπλές μάσκες, το CDC προτείνει την χρήση μάσκας μίας χρήσης κάτω από μια υφασμάτινη μάσκα, την ώρα που χώρες όπως η Γαλλία απαγορεύουν την χρήση της υφασμάτινης μάσκας.

Όλα αυτά προκαλούν κομφούζιο στους πολίτες, οι οποίοι δεν ξέρουν τι να πιστέψουν. Πόσο μάλλον, όταν βλέπουν επικεφαλής Αρχών, όπως ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, ο οποίος προτείνει την χρήση διπλής μάσκας πιάνοντας δύο παραπεταμένες μάσκες σαν ξεσκονόπανο!

Δείτε την εικόνα από το 0.50:


el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου