Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ρωσική Εντολή Βυθίστε Το Ελληνικό Ναρκαλιευτικό ''ΕΥΡΩΠΗ'',

 

Έρχεται Ρωσικό Διάβημα στην Ελληνική Κυβέρνηση, και απειλή Βύθισης Ελληνικού Πλοίου; Αναλυτικά:

Τι δουλειά έχει το Ελληνικό ναρκαλιευτικό ''ΕΥΡΩΠΗ'' στην Μαύρη θάλασσα, να επιχειρεί μαζί με δύο Τουρκικά πολεμικά πλοία, και να κάνουμε τους τσαμπουκάδες στους Ρώσους, ενώ να καθόμαστε σαν κοτούλες, όταν το πλοίο του Τουρκικού πολεμικού ναυτικού Τσεσμέ, ξεκίνησε έρευνες στο Κεντρικό Αιγαίο την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, κάνοντας έρευνες στη στήλη ύδατος ανάμεσα στη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο, και την Σκύρο.

Η απροσδόκητη εμφάνιση στη Μαύρη Θάλασσα τεσσάρων πλοίων του ΝΑΤΟ με την συμμετοχή του Ελληνικού ναρκαλιευτικού ''ΕΥΡΩΠΗ'', ανάγκασε τη Ρωσία να αντιδράσει σκληρά.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας άρχισε να παρακολουθεί τα πλοία του Ελληνικού και Ισπανικού πολεμικού ναυτικού που πλέουν στην περιοχή, στα πλαίσια Νατοϊκής ασκήσεως, όπου μεταξύ άλλων, συμμετέχουν επίσης δύο ακόμη Τουρκικά πολεμικά πλοία.

Ο Ρωσικός στρατός έθεσε σε εγρήγορση τα παράκτια συστήματα πυραύλων, αν και τα τέσσερα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ δεν αποτελούν σοβαρή απειλή, ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την εφαρμογή πιθανών προκλήσεων, ειδικά μετά τις δηλώσεις του ΝΑΤΟ, σχετικά με την ετοιμότητά του να παράσχει στην Ουκρανία κάποιο είδος υποστήριξης στη Μαύρη Θάλασσα.


Άρθρο  Σπύρος  Πρίφτης          email: spyros.priftis76@yahoo.gr   

priftisnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου