Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Οι πόλεις μετά τον κορωνοϊό! Τελετή επίδειξης έγινε την Τρίτη, αλλάζουν όλα, vid.

 

Η πόλη πρότυπο πάνω στην οποία θα σχεδιαστεί η ζωή από εδώ και πέρα...

Στους πρόποδες του όρους Φούτζι στην Ιαπωνία μπαίνουν τα θεμέλια για την έξυπνη πόλη του μέλλοντος, η οποία θα φιλοξενεί ανθρώπους, οι οποίοι θα ζουν οργανωμένα, με ασφάλεια απέναντι από… κορωνοϊούς και υπό τον πλήρη έλεγχο της τεχνολογίας.

Πρόκειται για την Woven City, την “δικτυωμένη πόλη” που θα λειτουργεί με τη βοήθεια της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης και στόχος είναι να αποτελέσει πρότυπο για όλον τον πλανήτη, προκειμένου να κατασκευαστούν αντίστοιχες πόλεις παντού.

Την περασμένη Τρίτη, 25/2, η Toyota Motor Corporation (Toyota), η Woven Planet Holdings, Inc. (Woven Planet) και η εταιρεία Toyota Group που είναι υπεύθυνη για ένα ευρύ φάσμα έργων ανάπτυξης έξυπνων πόλεων, πραγματοποίησαν μια πρωτοποριακή τελετή (Jichinsai) για την κατασκευή του Woven City.

Η ψηφιακή αναπαράσταση που έγινε ήταν… εντυπωσιακή, απεικονίζοντας απέραντους δημόσιους χώρους, πανύψηλα δέντρα και βέβαια δρόμους, αλλά όχι απλούς δρόμους.

Την πόλη του μέλλοντος υπογράφει ο Δανός, Bjarke Ingels, ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες της γενιάς του, όπως τον χαρακτηρίζουν. Αυτόνομη κίνηση, ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη θα δοκιμαστούν στην «δικτυωμένη πόλη». Για την θέρμανση, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030, θα αξιοποιείται ηλιακή και γεωθερμική ενέργεια, καθώς και ενέργεια από υδρογόνο.

«Η τροφοδοσία με εμπορεύματα θα είναι υπόγεια, κάθε σπίτι θα συνδέεται στο δίκτυο. Αυτά τα έξυπνα σπίτια θα κάνουν πολλά πράγματα αυτόματα, για παράδειγμα αποκομιδή σκουπιδιών, παραγγελία νέων προμηθειών για το ψυγείο σας, ή ακόμη και τον έλεγχο της υγείας σας…», τονίζει Ingels.

ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ 360 ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Για αρχή θα εγκατασταθούν στην Woven City 360 άνθρωποι. Σταδιακά ο πληθυσμός θα αυξηθεί, με προοπτική να φτάσει τους 3.000 κατοίκους.

Όλοι θα εργάζονται από το σπίτι (τηλεργασία όπως στον κορωνοϊό). Κάθε βήμα τους θα καταγράφεται και θα αξιολογείται. Η μετακίνηση θα πραγματοποείται με οχήματα της Toyota, τα οποία μοιάζουν με μικρά λεωφορεία, όντας σε θέση να κινηθούν αυτόνομα σε πολλά και διαφορετικά περιβάλλοντα.

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Toyota με αφετηρία το «βουνό των θεών» στην Ιαπωνία περιλαμβάνει , κατά τα λεγόμενα του προέδρου της, τα εξής:

  • 100% βιωσιμότητα
  • Πλήρης ελεγχόμενο περιβάλλον
  • Εισαγωγή νέων πρωτοποριακών τεχνολογιών για άμεση χρήση από τους ανθρώπους
  • Αυτόνομα οχήματα
  • Χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή ζωή

Πάρτε μία γεύση στο παρακάτω βίντεο. Φυσικά η μετακίνηση θα είναι περιορισμένη για λόγους… υγείας.


el.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου