Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Η Ισλανδία κoυνιέται σήμερα.

 Όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη, η Ισλανδία δέχτηκε ένα σεισμικό σμήνος.

Ακόμα και ο διευθυντής του Vedur είπε: « Νομίζω ότι δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο στη χερσόνησο του Ρέικιανες ".

Ένα ισχυρό σεισμικό σμήνος ξεκίνησε στη χερσόνησο του Ρέικιανες σήμερα το πρωί, όταν δύο σεισμοί πάνω από το μέγεθος 5 έπληξαν αμέσως μετά τις 10.00 π.μ.

Εν τω μεταξύ, έχουν καταγραφεί περίπου 40 σεισμοί μεγαλύτεροι από το 3 και πάνω από δέκα μεγαλύτεροι από το 4. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια ή υποδομές ή τραυματισμοί - αν και χαλαρά αντικείμενα σε σπίτια ορισμένων ανθρώπων έχουν καταστραφεί ή σπάσει.

Το επίκεντρο του μεγαλύτερου σεισμού ήταν 3,3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του βουνού Keilir στις 10.05. Ήταν μέγεθος 5,7 ρίχτερ. Το Met Office προειδοποιεί στον ιστότοπό του ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πτώσεων και κατολισθήσεων. 

Το σμήνος συνεχίζεται αυτή τη στιγμή και οι μετασεισμοί τείνουν να είναι κοντοί και απότομοι, και πολλοί έχουν γίνει αισθητοί καθαρά στην πρωτεύουσα. Η σεισμική δραστηριότητα πραγματοποιείται στη χερσόνησο του Ρέικιανες.

 Ο Kristín Jónsdóttir, διευθυντής του Vedur.is εξήγησε ότι η περιοχή είναι κλειδωμένη και δεν απελευθερώνει ένταση εκτός από μεγαλύτερους σεισμούς:

« Βρισκόμαστε στη μέση μιας εκδήλωσης τώρα. Πιστεύουμε ότι ενώ αυτή η αστάθεια συνεχίζεται, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να υπάρξουν ακόμη περισσότεροι σεισμοί και ακόμη μεγαλύτεροι σεισμοί. "

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου