Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Νεκρός ο Ugo Scardigli μετά τον εμβολιασμό του.Προβληματισμός για τις μεταλλάξεις του ιού και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Το θύμα είναι ο Ugo Scardigli σε ηλικία 53 ετών, μεταξύ των πρώτων στην Καμπανία που έγινε δεκτός στην εκστρατεία εμβολιασμού. ASL: "Η πρώτη δόση δεν είχε παράγει αρκετά αντισώματα".
Η αγγλική παραλλαγή του Covid-19 κάνει το πρώτο της θύμα στην επαρχία της Καζέρτα.

Αλλά αυτό που το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μετά από είκοσι ημέρες νοσηλείας σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, ήταν ένα άτομο που είχε ήδη υποβληθεί στο πρώτο εμβόλιο και στην αναμνηστική δόση, γι 'αυτό άνοιξε ξανά χθες τη συζήτηση για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, τους όρους που κυκλοφορεί σήμερα, ειδικά υπό το φως της διάχυσης παραλλαγών.Ο  Ugo Scardigli, αυτό είναι το όνομα του τεθνεώτα, 53 ετών, από τη Φλωρεντία και κατοικούσε στο Pietravairano  (άφησε πίσω  τη σύζυγό του Patrizia), ήταν κοινωνικός λειτουργός. Μετέφερε ασθενείς σε αιμοκάθαρση και δεν είχε συγκεκριμένες προηγούμενες παθολογίες (αν και διοργανώθηκαν περαιτέρω εξετάσεις). Ήταν από τους πρώτους που έγιναν δεκτοί στην εκστρατεία εμβολιασμού.

Η ιστορία.

Όπως ανακατασκευάστηκε από τον γενικό διευθυντή της ASL της Caserta, Ferdinando Russo, στο Scardigli, η πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer χορηγήθηκε στις 13 Ιανουαρίου. Στις 3 Φεβρουαρίου, έκανε την ανάκληση. "Λίγες μέρες αργότερα - ο διευθυντής της ASL ανακοίνωσε χθες - νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Sessa Aurunca". 

Οι γιατροί τον βρήκαν να έχει αναπνευστική ανεπάρκεια και τον κράτησαν υπό παρακολούθηση. Λίγες μέρες αργότερα, ωστόσο, διαγνώστηκε με πνευμονία. Εξ ου και η απόφαση να τον μεταφέρουν στο Melorio di Santa Maria Capua Vetere, ήδη Νοσοκομείο Covid, στην πρώτη φάση της πανδημίας. 

Ωστόσο, οι συνθήκες του Scardigli επιδεινώθηκαν σταδιακά και εδώ προέκυψε η μορφή μετάδοσης της αγγλικής παραλλαγής.

 «Η κλινική εικόνα έδειξε ήδη μια μορφή πνευμονίας για 10/12 ημέρες. Έτσι - συνέχισε ο Russo - ακόμη και πριν από την πρώτη δόση θα μπορούσε να παράγει αρκετά αντισώματα ». 

Στη συνέχεια, η δοκιμασία του άνδρα συνεχίστηκε με τη μεταφορά στο Νοσοκομείο Covid της Maddaloni, όπου πέθανε χθες το πρωί την αυγή, μετά από περαιτέρω επιδείνωση. "Προς το παρόν - πρόσθεσε ο Russo - αυτή είναι η πρώτη περίπτωση μιας παραλλαγής του Coronavirus στην επαρχία της Καζέρτα". 

Στο Pietravairano, όπου επί του παρόντος υπάρχουν περίπου σαράντα θετικοί φορείς, η δήμαρχος Marianna Di Robbio, μια αναισθησιολόγος, είχε ήδη υπογράψει ένα πολύ περιοριστικό διάταγμα στις 25 Φεβρουαρίου: «Ας μείνουμε στο σπίτι για να προστατευτούμε», συμβούλεψε. Και χθες, σε μία ζωντανή μετάδοση μέσω Fb, ανακοίνωσε ότι αύριο, με την ευκαιρία της κηδείας, θα υπάρξει μια μέρα πένθους στην πόλη.

corriere.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου