Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο ενεργό ρήγμα ικανό να δώσει σεισμό 6.9 στην Καλιφόρνια… Και τρέχει ακριβώς κάτω από το Σαν Ντιέγκο (βίντεο).

 Ένας νέος χάρτης που κυκλοφόρησε η Geological Survey της Καλιφόρνιας συμπληρώνει τα κενά για το φαράγγι Rose Canyon, το οποίο εκτείνεται από τη La Jolla και διασπάται στο κέντρο της πόλης μέσω του αεροδρομίου και του Seaport Village. Οι χρωματιστές ζώνες δείχνουν πού μπορεί να συμβεί σεισμός.

Ο γεωλόγος Dr. Pat Abbott,είπε ότι το ρήγμα έχει μετακινηθεί πριν από περίπου 300 χρόνια, γεγονός που το καθιστά ενεργό βάσει γεωλογικών προτύπων.

« Το ρήγμα Rose Canyon είναι ικανό, να δώσει σεισμό 6,9 ρίχτερ », είπε.

Ο Abbott υπενθύμισε το σεισμό του Northridge : « το 1994… κτίρια και πύργοι, αυτοκινητόδρομοι, κατέρρευσαν και δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. "

Ο Abbott είπε ότι αυτή η καταστροφή είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα ρήγματα και να αναπτυχθούν οι κοινότητες ανάλογα.

Η Γεωλογική Έρευνα της Καλιφόρνιας δημιουργεί ρυθμιστικές ζώνες ρηγμάτων όπου ενδέχεται να απαιτείται από τους προγραμματιστές οικιστικών, εμπορικών και δημόσιων κτιρίων να δείξουν ότι τα έργα τους δεν βρίσκονται πάνω από ενεργά ρήγματα ή βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από τέτοια συστήματα.

Ο Abbott ελπίζει ότι ο νέος χάρτης δεν θα καταστρέψει τα σχέδιά τους, λέγοντας: « σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να χτιστεί αν ξοδέψετε αρκετά χρήματα σε αυτό. «

Το ρήγμα δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο το περίφημο σύστημα San Andreas, σταανατολικά. Όμως, η Rose Canyon παρήγαγε σεισμό μεγέθους 6,0 στο Σαν Ντιέγκο το 1862 που προκάλεσε ζημιές σε τοπικό επίπεδο και προκάλεσε κούνημα τόσο μακριά 

όσο το Λος Άντζελες.Το σύστημα  είναι ικανό να παράγει σεισμό 6,9 που θα μπορούσε να καταστρέψει 100.000 κατοικίες στο μεγαλύτερο 
Σαν Ντιέγκο και να εκτοπίσει 36.000 νοικοκυριά , σύμφωνα με μια μελέτη του 2020 από το κεφάλαιο του Σαν Ντιέγκο του Ινστιτούτου Έρευνας Μηχανικής Γης.    


 

   strangesounds.org ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου