Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Τον χαβά τους οι Τούρκοι: Με οπλισμένα F-16 παραβίασαν το ελληνικό FIR.

Τα ελληνικά «γεράκια» ακόμη και ανήμερα των Χριστουγέννων ενεπλάκησαν σε εικονικές αερομαχίες με τους εριστικούς γείτονες.Τον χαβά τους οι Τούρκοι: Με οπλισμένα F-16 παραβίασαν το ελληνικό FIR


Ακόμα και ανήμερα των Χριστουγέννων οι Τούρκοι παραβίασαν το ελληνικό FIR. Συγκεκριμένα έξι F-16 προχώρησαν σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και δύο παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Σημειώθηκε μία εικονική αερομαχία, ενώ δύο αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Οι νέες τουρκικές προκλήσεις έρχονται ένα μόνο 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση της τουρκικής έκθεσης με τις διεκδικήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Πάντως η Αθήνα δεν θα αφήσει, για μία ακόμα φορά, αναπάντητη την τουρκική προκλητικότητα. Μπορεί η ελληνική πλευρά να αποφεύγει να παίζει το «παιχνίδι» των γειτόνων, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει την Τουρκία να... αλωνίζει.
Ηδη το κυβερνητικό επιτελείο, ύστερα κι από τη νέα πρόκληση με τους χάρτες που έβγαλε χθες στο προσκήνιο η Τουρκία, εντείνει τη διπλωματική της αντεπίθεση, γνωρίζοντας πως έχει πολλούς συμμάχους στο πλευρό της.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου