Του Ανδρέα Μουντζουρούλια.

Χύνουν αίμα οι Τούρκοι στη Λιβύη. Σε τρομερές αποκαλύψεις προχώρησε πριν λίγο ο Στρατηγός του LNA Al Mismari σε συνέντευξη που έδωσε στην Αιγυπτιακή τηλεόραση και συγκεκριμένα στο κανάλι Extra News.

O Στρατηγός δήλωσε πως χθες ο LNA κατέρριψε τουρκικά UAV στην Τρίπολη και ότι κατέλαβε τεθωρακισμένα Kirpi κατά την διάρκεια των συγκρούσεων.
«Καταφέραμε να καταστρέψουμε τουρκικά UAV και να καταλάβουμε θωρακισμένα οχήματα, σκοτώσαμε πολλούς Τούρκους», πρόσθεσε ο στρατηγός Aλ Μισμάρι.
Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:
Αυτό αποδεικνύει περίτρανα πως η Τουρκία έχει στείλει εδώ και μήνες στρατιώτες. Είναι κάτι που έχει αναφέρει εδώ και αρκετό καιρό το Πενταπόσταγμα. Η Άγκυρα έχει στείλει πράκτορες της ΜΙΤ και στελέχη της SADAT. Απλά τώρα ο Ερντογάν θέλει με επίσημο τρόπο να δηλώσει παρών στην Λιβύη, με σκοπό να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Α. Μεσόγειο.
Στόχος και σκοπός είναι η δημιουργία ναυτικής και αεροπορικής βάσης στη Λιβύη. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγχει όλες τις κινήσεις στην περιοχή, καθώς ετοιμάζει και βάση στα Κατεχόμενα.
Βέβαια το παιχνίδι δεν του βγαίνει, καθώς ο LNA προελαύνει!
EΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ – ΔΙΕΦΥΓΕ Ο ΣΑΡΑΤΖ
Επιβεβαιώνεται πλήρως την ίδια στιγμή το χθεσινό δημοσίευμα του Πενταπόσταγμα, καθώς αναφέραμε πως υπήρχαν φήμες περί αποχώρησης του Σάρατζ από την Τρίπολη.
Ο Στρατηγός του LNA Khaled Mahjoub, ανέφερε ότι πράγματι χθες διέφυγε προς Λονδίνο ο Σάρατζ. Μάλιστα είπε πως πριν δραπετεύσει για το Λονδίνο, οι δυνάμεις του Χαφτάρ ήταν αρκετά κοντά στην κατοικία του!
TΡΙΠΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΓΚΥΡΑ: ΣΤΕΙΛΕ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ!
Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τρίπολης Fathi Bashagha, επιβεβαιώσε πως ζητήθηκε βοήθεια από την Άγκυρα, καθώς η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου.
Ανέφερε μάλιστα πως τον Χαφτάρ τον στηρίζουν τα ΗΑΕ, τα οποία έχουν χτίσει βάση στην Λιβύη, μισθοφόροι από το Τσαντ, αλλά και Ρώσοι της περίφημης ομάδας Wagner.

Με λίγα λόγια θα δούμε σε λίγες ημέρες, εάν τελικά στείλει στρατεύματα ο Ερντογάν.
pentapostagma.gr