Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Δεν είναι καταπίεση εάν το κάνει ένας «φιλοδυτικός δημοκράτης»; Ο νόμος της «θρησκευτικής ελευθερίας» του Μαυροβουνίου είναι μια άσχημη, άνομη τραγωδία.

Η υιοθέτηση ενός νόμου για τη «θρησκευτική ελευθερία» που ανοίγει την πόρτα για να διώξει μια συγκεκριμένη πίστη θα θεωρηθεί κανονικά ως φρικτή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά όταν γίνεται στους ορθόδοξους Σέρβους στο Μαυροβούνιο, η Δύση δεν φαίνεται να την απασχολεί.
Το κυβερνών καθεστώς του Μαυροβουνίου έπληξε τον αμφιλεγόμενο νόμο μέσω του κοινοβουλίου, το βράδυ της Πέμπτης και της Παρασκευής. Κάθε τροπολογία του Δημοκρατικού Μετώπου της αντιπολίτευσης (DF) - που προτάθηκε να ανακουφίσει τις ανησυχίες ότι ο νομοσχέδιο σκόπευε σκόπιμα τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SOC) - απορρίφθηκε. Όταν ορισμένα μέλη του DF διέκοψαν τη συνεδρία σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όλοι τους συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν.

Τα διόδια για τους Σέρβους.

Παρόλο που ο νόμος, όπως γράφτηκε, μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την μετάβαση από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ή την ισλαμική κοινότητα, υποστηρίχθηκαν μέλη της Βοσνιακής (Μουσουλμανικής) και Κροατικής (Καθολικής) εθνοτικής καταγωγής, αποδεικνύοντας περαιτέρω ότι ο πραγματικός σκοπός της ήταν να προχωρήσει το σοκ.
Η κυβέρνηση στην Ποντγκόριτσα έχει εκτοξεύσει την κριτική, λέγοντας ότι ο νόμος είναι σύμφωνος με τα υψηλότερα πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε επίπεδο ΕΕ και διεθνών.
Το άρθρο 11 ορίζει ότι κάθε θρησκευτική κοινότητα στο Μαυροβούνιο πρέπει να εδρεύει εκεί και δεν μπορεί να εκτείνεται εκτός των συνόρων του. Αυτό είναι παράλογο για μια χώρα που είναι περίπου το μέγεθος του Κοννέκτικατ, με πληθυσμό περίπου 620.000 κατοίκους.
Το άρθρο 16 λέει ότι καμία θρησκευτική κοινότητα δεν μπορεί να έχει στο όνομά της «επίσημο όνομα άλλης χώρας ή τα εμβλήματά της»
Το άρθρο 7 απαγορεύει την «κατάχρηση θρησκευτικών συναισθημάτων για πολιτικούς σκοπούς»,με  ό , τι μπορεί να σημαίνει. 
Και το άρθρο 24 λέει ότι το κράτος μπορεί να εκμεταλλευτεί την περιουσία οποιασδήποτε θρησκευτικής κοινότητας που καθορίζεται από την αστυνομία ότι έχει παραβιάσει τους όρους της εγγραφής της.
Τώρα θεωρεί ότι ο Πρόεδρος Μίλο Ντζουκάνοβιτς πρόσφατα κατηγόρησε την SOC ότι «προωθεί τις φιλοσέρβικες πολιτικές που αποσκοπούν στην υπονόμευση της κρατικής υπόστασης του Μαυροβουνίου», όπως το έγραψε το Reuters.
Αυτό λοιπόν είναι ο άνθρωπος του οποίου η κυβέρνηση επιθυμεί να σβήσει όλη την ιστορία του Μαυροβουνίου και να την αντικαταστήσει με ένα άλλο ψευδεπίγραφο. Έχουν ήδη επιβάλει μια "νέα" γλώσσα και έναν εθνικό ύμνο που ξεκίνησε κατά την κατοχή του Άξονα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Η Σερβία δεν έχει κάνει τίποτα για να την σταματήσει, αλλά δεν διαμαρτύρεται για αυτή την καταφανή κλοπή της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Οι Σέρβοι ανεβαίνουν, αλλά η Δύση δεν βλέπει κανένα κακό.

Δεν είναι τόσο οι Σέρβοι του Μαυροβουνίου. Την Πέμπτη, χιλιάδες από αυτούς κατέβηκαν στους δρόμους πόλεων και μεγάλων δρόμων σε ολόκληρη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για τον προτεινόμενο νόμο. Ορθόδοξοι μοναχοί, ιερείς και καλόγριες εντάχθηκαν μαζί τους.
Ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος, Αρχιεπίσκοπος του Μαυροβουνίου, κατηγόρησε τον Ντζουκάνοβιτς ότι συνέχισε τη δίωξη της εκκλησίας τόσο από τους Ναζί όσο και από τους κομμουνιστές - αλλά ζήτησε επίσης ειρήνη και ενότητα.
 Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν οι Σέρβοι εξακολουθούν να αντιστέκονται, ο Τζουκάνοβιτς θα διεκδικήσει "επιθετικότητα από τη Σερβία" και ίσως ακόμη και να κατηγορήσει τη Ρωσία για την υποκίνηση πραξικοπήματος, όπως έπραξε τον Φεβρουάριο του 2017.
Αυτό που είναι πολύ διδακτικό είναι ότι οι δυτικοί ηθικοί σταυροφόροι αγνόησαν εξ ολοκλήρου την κατάσταση του Μαυροβουνίου. Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον πρόσφατα διακήρυξε ότι το Λονδίνο θα αντισταθεί στη δίωξη των Χριστιανών. Έχει υπάρξει λόγος από το Υπουργείο Εξωτερικών; Φυσικά και όχι.
Τι πρέπει να κάνει αυτό; Για άλλη μια φορά, οι ευγενείς έννοιες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από "θανατηφόρα βέλη" στον δυτικό κόσμο, που θα χρησιμοποιηθούν για πολιτικούς σκοπούς. Επίσης, αυτό που συμβαίνει στο Μαυροβούνιο σήμερα είναι ένα τερατώδες πείραμα in vivo για την αλλαγή της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής ταυτότητας ενός λαού - μέσα από ψέματα όποτε είναι δυνατόν, αλλά με βίαιη δύναμη όταν είναι απαραίτητο.
Σήμερα είναι οι Σέρβοι και η εκκλησία τους. Αύριο, μπορεί να είστε εσείς. Μην πείτε ότι δεν είχατε προειδοποιήσει.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου