Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Φιλιππίνες: Στους 50 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα «Φανφόν»

Ο τυφώνας «Φανφόν», που έπληξε τις Φιλιππίνες την ημέρα των Χριστουγέννων, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους, γεγονός που σημαίνει ότι ήταν ο φονικότερος το 2019 στη χώρα, κατά νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησαν οι Αρχές την Τρίτη.Φιλιππίνες: Στους 50 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα «Φανφόν»

Το πέρασμα του τυφώνα, που έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις και δυνητικά καταστροφικές ριπές ανέμων, προκάλεσε πλημμύρες και καταρρεύσεις κτιρίων, κυρίως στη νήσο Βισάγιας, στο κεντρικό τμήμα του αρχιπελάγους. Συνολικά, ο «Φανφόν» άφησε πίσω του πάνω από δύο εκατομμύρια πληγέντες.
Τουλάχιστον 80.000 Φιλιππινέζοι φιλοξενούνται ακόμη σήμερα Τρίτη σε καταφύγια, όπου είναι αναγκασμένοι να κάνουν το ρεβεγιόν της νέας χρονιάς, λαμβανομένου υπόψη τους εύρους των καταστροφών.
Πέντε άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, σχεδόν μία εβδομάδα μετά το πλήγμα του τυφώνα. Άλλοι 143 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις Αρχές.
Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί την Κυριακή, έκανε λόγο για 41 νεκρούς.
Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τρία μέλη του πληρώματος πλεούμενου που αναποδογύρισε λόγω των σφοδρών ανέμων, ένας αστυνομικούς που υπέστη ηλεκτροπληξία όταν κατέρρευσε στύλος του δικτύου ηλεκτροδότησης, ένας άνδρας που καταπλάκωσε δέντρο που ξεριζώθηκε...
Ο τυφώνας «Φανφόν» —ή «Ούρσουλα», όπως ονομάστηκε από τις Αρχές των Φιλιππίνων— ήταν ο 21ος που έπληξε φέτος τη νησιωτική χώρα.
Οι τυφώνες προκαλούν συχνά καταστροφές σε καλλιέργειες, κατοικίες και υποδομές, συμβάλλοντας στη διαιώνιση της ενδημικής φτώχειας στις Φιλιππίνες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου