Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Ο τζόγος του Ερντογάν στη Λιβύη.
Το παίγνιο της Τουρκίας να εισβάλει στη Λιβύη με τη συγκέντρωση  και αποστολή «επαναστατών» από τη Συρία να πολεμήσουν στη Λιβύη με μισθό 2.000 δολαρίων αντί των 200 που έπαιρναν στη βόρεια Συρία- τα οποία θα πληρώσει η κυβέρνηση της Τρίπολης, δείχνει την απελπισία του Ερντογάν στη διατήρηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην εξουσία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων, εκατοντάδες μισθοφόροι κατατάχθηκαν στα κέντρα προσλήψεων της κατεχόμενης Συρίας για να προωθηθούν σε μάχες στη Λιβύη και σύμφωνα με βιντεοσκοπήσεις των ομάδων του Φαγιέζ αλ Σάρατζ βρίσκονται ήδη μεταξύ τους.

Η στρατολόγηση μισθοφόρων, είναι ένας προσφιλής τρόπος της Τουρκίας και μια απεγνωσμένη προσπάθεια της που συγχρόνως παρομοιάζεται με αποστολή αυτών των εγκληματιών προς το θάνατο.
Ο τρόπος αυτός έχει αποδοκιμασθεί από τους Σύριους ακαδημαϊκούς και διανοούμενους, οι οποίοι έχουν καταδικάσει τις προσπάθειες του Ερντογάν να μετατρέψει τους «επαναστάτες της Συρίας» σε μισθοφόρους που μάχονται μόνο για το χρήμα.
Στην πόλη Αφρίν και σε άλλες πόλεις, όπως αποκάλυψε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχει δημιουργήσει ‘κέντρα κατάταξης μισθοφόρων’ για αποστολή τους στη Λιβύη.
 Ο ονειροπαρμένος  Σουλτάνος μεταφέρει τον πόλεμο της Συρίας στη Λιβύη για να στηρίξει τους συμμάχους του, τις ομάδες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της αντισυνταγματικής κυβέρνησης της Τρίπολης από την επικείμενη πτώση της.
Οι «Σύριοι επαναστάτες» που τώρα έγιναν μισθοφόροι στη Λιβύη, όπως η ταξιαρχία του Λεβάντε και τη φατρία του  πέρασαν στην Τουρκία από την πόλη Γκαζιαντέπ με τις ευλογίες του σουλτάνου Ερντογάν.
Η έγκριση του τουρκικού κοινοβουλίου για αποστολή στρατευμάτων είναι απλώς μια τυπική διαδικασία, στην οποία το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και το Εθνικιστικό Κόμμα θα ψηφίσουν για την τουρκική εισβολή στη Λιβύη αποδεχόμενοι το αίτημα της κυβέρνησης της Τρίπολης.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ επιβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας είναι έτοιμες να αναλάβουν τα καθήκοντά τους εντός και εκτός της χώρας για να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας.
 Ένα γεγονός που δεν μπορεί να εξηγηθεί παρά ως κήρυξη πολέμου κατά του κράτους της Λιβύης. Ο Χαλίφα Χαφτάρ έχει το εγγενές δικαίωμα να υπερασπιστεί τη χώρα του από αυτήν την οθωμανική-μουσουλμανική εισβολή.
Τα απομεινάρια των Οθωμανών


Η εμμονή και η τρέλα του Ερντογάν με το παιχνίδι της φωτιάς, δικαιολογείται από τους ισχυρισμούς ότι η Λιβύη αποτελεί «κληρονομιά» των Οθωμανών προγόνων του, μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει ότι στη Λιβύη υπάρχουν «ένα εκατομμύριο  άνθρωποι τουρκικής καταγωγής» και αυτό είναι ένα άλλο ψέμα στα συνεχή ψέματα του Ερντογάν.
Η προσπάθεια να διασπάσει τον λιβυκό κοινωνικό ιστό και να παρουσιάσει τους Λίβυους ως  τουρκικής καταγωγής είναι μια απάτη για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία. Η τελευταία απογραφή στη Λιβύη που διενήργησαν οι ιταλικές αρχές δείχνει ότι τα απομεινάρια των Τούρκων στη Λιβύη δεν ξεπερνούν τις 35 χιλιάδες.
Ο Ερντογάν αγνοεί ηθελημένα ότι η πλειοψηφία των έξι εκατομμυρίων Λίβυων είναι Άραβες και ως εκ τούτου οι Άραβες έχουν το δικαίωμα να στηρίξουν τους αδελφούς τους στη Λιβύη ενόψει της τουρκο-οθωμανικής εισβολής υπό την ηγεσία του νέου σουλτάνου Ερντογάν που βρίσκει υποστηρικτές τους χρεοκοπημένους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Η αποστολή- τζογάρισμα των τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη, θα προκαλέσει έναν περιφερειακό πόλεμο  που δεν είναι γνωστό πότε θα τελειώσει και μπορεί να αποτελέσει προοίμιο ενός παγκόσμιου πολέμου στην περιοχή, καθώς προς το παρόν οι ευρωπαϊκές χώρες παίζουν το ρόλο του θεατή, αν και η Ιταλία προειδοποιεί σθεναρά τις επιπτώσεις της περιπέτειας του Ερντογάν.
Όσο για το στρατό της Λιβύης, που αγωνίζεται δίκαια με τις δυνάμεις του κατά των τρομοκρατών  και των μισθοφόρων στο έδαφος του, θα πολεμήσει με την υποστήριξη του λαού κατά των τουρκικών σχεδίων.
Α.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου