Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Τραγικός θάνατος εργάτη στο φλεγόμενο εργοστάσιο (video).


Σε τραγωδία εξελίχθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στη Λευκωσία – Ένας νεκρός ο τραγικός απολογισμός – Σημειώθηκαν και εκρήξεις – Εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Νοσοκομείο για περίθαλψη – Εκ πρώτης όψεως ανθρώπινο λάθος πίσω από την τραγωδία – Ολοσχερής η καταστροφή.

Τραγική κατάληξη είχε η φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρογεννητριών στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου στη Λευκωσία.
Πρόσωπο που βρισκόταν εντός του εργοστασίου την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και εκτελούσε εργασίες, παγιδεύτηκε στις φλόγες και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Πρόκειται για Ελληνοκύπριο άντρα 62 ετών. Ο άτυχος εργάτης φαίνεται να ασχολείτο, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πολύβιος Χατζηβασιλείου, με εργασίες οξυγονοκόλλησης και είχε σε κοντινή απόσταση εύφλεκτα υλικά.
Στο σημείο έσπευσαν ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους και ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος.
Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι άλλοι δύο εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, οι οποίοι έτυχαν των Πρώτων Βοηθειών και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπέστησαν -ευτυχώς- μόνο ελαφρά εγκαύματα.
Η φωτιά ξέσπασε στο εργοστάσιο γύρω στις 9 το πρωί και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που ανταποκρίθηκε στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις, τόσο για κατάσβεση της φωτιάς όσο και για αποφυγή επέκτασης της σε παρακείμενα εργοστάσια.
Λόγω και των υλικών που υπάρχουν στο εργοστάσιο φαίνεται ότι σημειώθηκαν και εκρήξεις.
«Γύρω στις 8 και 50 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου. Η ανταπόκριση ήταν άμεση. Διαπιστώθηκε ότι η φωτιά ήταν σε μεγάλη έκταση. Η πυροσβεστική κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για κατάσβεση. Το πέτυχε αλλά δυστυχώς εντοπίστηκε ένα πρόσωπο νεκρό εντός του εργοστασίου και υπάρχουν και 2 τραυματίες. Μέσα στο εργοστάσιο βρίσκονταν εκείνη την ώρα 10 άτομα. Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας αποκλείστηκε και η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από ατύχημα» είπε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του από τη σκηνή ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας ο άτυχος 62χρονος ανασύρθηκε από το φλεγόμενο εργοστάσιο σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης.
Στις δηλώσεις που έκανε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Πολύβιος Χατζηβασιλείου, ανέφερε ότι οι πυροσβέστες εισήλθαν και από τις τέσσερις πλευρές του εργοστασίου, γεγονός που βοήθησε ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς σε παρακείμενα υποστατικά αλλά και στον ίδιο το κτίριο. Ως εκ τούτου κατάφερε να σωθεί ο γραφειακός χώρος του εργοστασίου.
Εκ πρώτης όψεως σύμφωνα με τον κύριο Λεωνίδου η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, όπως είπε, εργάστηκαν 29 πυροσβέστες και 9 οχήματα.
ΔΕΙΤΕ εικόνες από το σημείο – ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΔΩ

cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου