Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

«Σταματήστε το Πραξικόπημα» - Κλιμακώνονται οι εντάσεις εν όψει του Brexit - Βίντεο.

Χιλιάδες πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου κατέβηκαν στους δρόμους, αντιδρώντας στις αποφάσεις του Μπόρις Τζόνσον εν όψει της προθεσμίας της 31ης Οκτωβρίου.Σημαίες της ΕΕ και της Βρετανίας έξω από τη βρετανική βουλή.
«Σταματήστε το Πραξικόπημα» ήταν το κύριο σύνθημα στις περίπου 80 διαδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σ’ όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, από το Εδιμβούργο της Σκωτίας έως το Μάντσεστερ της Αγγλίας.
Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων για περίπου πέντε εβδομάδες, από τον Σεπτέμβριο έως τις 14 Οκτωβρίου.


Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός της χώρας, σε συνέντευξη στο «Sky News», δήλωσε ότι οι πολίτες θέλουν η κυβέρνηση «να προσπαθήσει και να πάρει μία συμφωνία» για το Brexit.
Πρόσθεσε δε, ότι οι Βρετανοί «θα πρέπει να είναι έτοιμοι για κάθε αποτέλεσμα», εφόσον το Λονδίνο δεν καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Απαντώντας στις επικρίσεις για το κλείσιμο του βρετανικού κοινοβουλίου, το οποίο αναμένεται να ανοίξει μόλις λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του Brexit (31 Οκτωβρίου), ο Τζόνσον ξεκαθάρισε ότι υπάρχει «αρκετός χρόνος» προκειμένου να υπάρξουν συζητήσεις πριν τη λήξη της προθεσμίας.
Κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κορμπέιν, κάλεσε τους πολίτες να «καταλάβουν γέφυρες» και να «αποκλείσουν δρόμους».

«Γινόμαστε μάρτυρες της γέννησης ενός τεράστιου κινήματος υπέρ της δημοκρατίας και εναντίον της ατζέντας του Μπόρις για το Brexit» δήλωσε, από την πλευρά του, ο Μίκαελ Τσέσουμ, διοργανωτής του κινήματος «Μία άλλη Ευρώπη είναι Εφικτή».
Οι εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι καταιγιστικές, καθώς ο χρόνος για τις 31 Οκτωβρίου μετράει αντίστροφα. Όλες οι πλευρές δίνουν μάχη για την επικράτηση των θέσεών τους, ενόσω φουντώνουν οι φήμες για την προκήρυξη εκλογών τον Νοέμβριο.
Η αντιπολίτευση επιθυμεί να μπλοκάρει ένα no-deal Brexit, κάνοντας χρήση του όπλου της «ψήφου δυσπιστίας» εναντίον της κυβέρνηση του Τζόνσον.
Προλαβαίνοντας τις όποιες εξελίξεις, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να προχωρήσει στο παρατεταμένο «λουκέτο» της Βουλής των Κοινοτήτων, από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου