Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – ΤΟ ΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ! Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΡΙΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ! – ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΝOYN Η UNESCO KAI OI «ΣΥΜΜΑΧΟΙ» ΜΑΣ.

BeFunky Collage

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open πριν από λίγο, με γοργούς ρυθμούς προχωράει η ανέγερση κτιρίου μουσουλμανικής ιερατικής σχολής στον περίγυρο της Αγίας Σοφίας.

Η κατασκευή ονομάζεται αλλιώς και Μεντεσές, και προκειται ουσιαστικά να καταστρέψει την αρχιτεκτονική του ναού, που αποτελεί θαύμα, ενώ παράλληλα αποτελεί και το πρώτο βήμα μετατροπής του θρυλικού ναού σε Τζαμί!
Προς το παρόν η UNESCO κάνει τα στραβά μάτια παρά τις οποίες διαμαρτυρίες έχει λάβει και έτσι οι Τούρκοι κατασκευαστές προχωρούν την κατασκευή του εκτρώματος με γοργούς ρυθμούς.

Ο θρύλος του Μαρμαρωμένου βασιλιά
Mε αφορμή τις συνεχιζόμενες επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας κατά του Ελληνισμού οι οποίες πυκνώνουν έρχεται πάλι στην επιφάνεια ο θρύλος του Μαρμαρωμένου βασιλιά, του βασιλέα Ιωάννη ο οποίος θα ξαναφέρει σύμφωνα με τις ορθόδοξες διδαχές την λάμψη στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
Άλλωστε οι Τούρκοι επειδή έχουν στο μυαλό τους πάντα τον φόβο της εκπλήρωσης των ορθόδοξων διδαχών και προρρήσεων ένιωσαν ιδιαίτερη ανησυχία και έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα στο γεγονός της ανακάλυψης 65 τάφων της βυζαντινής περιόδου κατά την διάρκεια πρόσφατων αρχαιολογικών ανασκαφών στην αρχαία πόλη Στρατονίκεια που είναι κατασκευασμένη από μάρμαρο, γνωστή και ως πόλη των μονομάχων, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet.
Στους τάφους βρέθηκαν τα οστά ενήλικων, αλλά και παιδιών που εικάζεται ότι πέθαναν πριν από 1.300 χρόνια, ενώ ο οικισμός που βρίσκεται το νεκροταφείο χρονολογείται πριν από 3.000 χρόνια.
Η αρχαία Στρατονίκεια είναι η μεγαλύτερη μαρμάρινη πόλη στον κόσμο, περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και μέχρι στιγμής έχουν ανακαλυφθεί ευρήματα από την ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο.
Η ανακάλυψη εκ νέου βυζαντινών μνημείων δημιοργεί πάλι φόβο στους Τούρκους ότι η κλεμμένη γη στην οποία κατοικούν θέλει να γυρίσει πίσω στους νόμιμους κατοίκους της.
Έτσι αναβιώνει για άλλη μια φορά ο θρύλος του Μαρμαρωμένου Βασιλιά (κάτι που γίνεται συχνά τα τελευταία χρόνια ειδικά από τότε που η Αγία Γραφή στην Τουρκία έχει γίνει best seller)
Πίσω από αυτόν τον θρύλο κρύβεται ένας Άγιος της Ορθοδοξίας (αν και η Εκκλησία δεν τον αναγνώρισε επίσημα ωστόσο τον τιμάει έτσι), ένας στρατιώτης του Χριστού και αυτό έχει την σημασία του.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου