Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΔ ΣΥΡΙΑ/ΙΝΤΛΙΜΠ/ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ/24-8-2019/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

O EΡΝΤΟΓΑΝ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ 18ΧΡΟΝΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ AKP.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ .
1)ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΟ-ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΟΤΣΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ, ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΡΕΣ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΟΛΗ ΧΕΝ ΣΙΕΓΚΟΥΝ, ΕΝΩ 1-2 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ. ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 12(ΣΥΝΟΛΙΚΑ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΡΕΚ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΙΝΤΛΙΜΠ ΚΑΙ ΧΑΜΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΑΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΛΕΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ, ΟΙ ΜΕΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΕΝΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

2)Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΟΤΣΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ΤΩΝ 15-18ΧΛΜ , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΟΠΛΑ/-ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ -ΟΛΜΟΙ  ΚΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ.ΥΠΟΨΗ ΣΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ  ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΕΙ  ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ(ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ). ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΕΠΙΣΗΣ Η  ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΒΟΜΒΕΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΑΡΧΙΕΣ.

3)ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ,Η ΜΟΣΧΑ ΕΠΣΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΣΥΡΑΝ(;)ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΟΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ/ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ/ΣΗΜΕΡ HTS.

4)ΣΤΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΣ/ΒΕΛΓΙΟ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΝΣΟΥΜ/ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ,ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ,ΟΤΙ  Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ,ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ "ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ F35 , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ".ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΚΕΤΑ "ΘΕΡΜΗ" ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΑΡΚ ΕΣΠΕΡ ΚΑΙ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ(ΠΡΟΧΘΕΣ), Η ΜΟΣΧΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ.... ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΑΡΧΙΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ .ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ EUCOM-CENTCOM  ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΟΥΩΛΤΕΡΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΕΝΖΙ.

5)ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΕΝ ΣΕΙΓΚΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ, ΣΤΟ ΜΟΡΕΚ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ  ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ ΣΕ ΠΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΤ ΑΛ ΝΟΥΜΑΝ. ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΝ ΣΕΙΓΚΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΙ ΑΣΑΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΚΑΙΚ/ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΟΜΠΕΙΤ/ΔΥΤΙΚΑ.

6)ΤΟ ΧΕΝ ΣΕΙΓΚΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ Μ5/ΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ.ΣΤΗΝΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΕΣ-ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ , ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΜΑΧΕΡ ΑΣΑΝΤ ,ΚΑΘΩΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΩΝ 'ΤΙΓΡΕΩΝ" ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΣΟΥΧΙΛ ΑΛ ΧΑΣΑΝ

7)ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΜΟΡΕΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΚΑΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΤΙΝ-ΛΑΒΡΩΦ ΚΑΙ ΣΟΙΓΚΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

8)ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ,ΟΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 340.000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ/ΠΡΟSΦΥΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 9ΜΗΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ .ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ-ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου