Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Τουρκία: Παραιτήσεις πέντε ανώτατων αξιωματικών του Στρατού.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ
«Καζάνι» που βράζει είναι όπως φαίνεται ο στρατός στην Τουρκία, καθώς μετά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS) υπεβλήθησαν πέντε παραιτήσεις.

Πέντε ανώτεροι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους έπειτα από συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAS) στις αρχές του μήνα, έγραψε στο χθεσινό της φύλλο η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet.
Στη συνεδρίαση αυτήν, την 1η Αυγούστου, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξετάστηκαν οι προαγωγές, οι αποστρατεύσεις και οι κρίσεις ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών.
Οι παραιτήσεις ενός υποστρατήγου και τεσσάρων ταξιάρχων υποβλήθηκαν ως αντίδραση σε αποφάσεις του YAS, οι οποίες ερμηνεύθηκαν από απόστρατους αξιωματικούς ως προσπάθεια να μειωθεί ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ, η οποία δεν κατονόμασε τις πηγές της.
Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας περιορίστηκε να αναφέρει πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα προς το παρόν.
Οι δύο από τους ανώτερους αξιωματικούς που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ήταν υπεύθυνοι για την περιοχή της Ιντλίμπ στη Συρία, όπου η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατεύματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τζουμχουριέτ, η οποία είναι προσκείμενη στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Πηγή: ΑΠΕ
armynow.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου