Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Νέα επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ: Δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι πετούσαν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.
Εκατοντάδες πολίτες κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, συνεχίζοντας τις διαδηλώσεις, παρά το «κόκκινο φως» από τις αρχές ασφαλείας.Διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ.

Για ακόμη μία φορά, όμως, δεν έλλειψαν τα επεισόδια, τα οποία ξέσπασαν, όταν άγνωστοι πέταξαν πέτρες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν άμεσα, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και απωθώντας τους διαδηλωτές.
Οι μαζικές διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου, ως αντίδραση στο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της τοπικής κυβέρνησης για τις εκδόσεις κατηγορούμενων στην ηπειρωτική Κίνα.
Οι κινητοποιήσεις, αρκετές φορές, προσέλαβαν βίαιη έκβαση, με αιματηρά επεισόδια να ξεσπούν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.
Παρότι η κυβέρνηση προχώρησε στην αναστολή του νομοθετήματος, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν, με βασικό αίτημα την οριστική του απόσυρση.
Παράλληλα, οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ ζητούν την παραίτηση της επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Κάρρι Λαμ.
Το Πεκίνο έχει καταδικάσει τη βία, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες των διαδηλωτών ως «πράξεις που προσομοιάζουν στην τρομοκρατία».

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας έχει χαρακτηρίσει την τρέχουσα κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ ως την πλέον σοβαρή από την επιστροφή της περιοχής στην Κίνα το 1997.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου