Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Αστυνομικοί από την Βουλγαρία περιπολούν στην παραλιακή ζώνη της Ροδόπης.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Διαβάστε γιατί Αστυνομικοί από τη Βουλγαρία περιπολούν στην παραλιακή ζώνη της Ροδόπης μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους.

Θετικό χαρακτηρίζεται το μέτρο των κοινών περιπολιών Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών στην παραλιακή ζώνη της Ροδόπης, από αξιωματούχους της ΕΛΑΣ. Από το 2011 η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποδέχεται Βούλγαρους αστυνομικούς στην περιοχή αρμοδιότητάς της τους καλοκαιρινούς μήνες και αντίστοιχα στέλνει τους χειμερινούς μήνες αστυνομικούς στην Βουλγαρία σε τουριστικά θέρετρα που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων τουριστών.
Στο νομό Ροδόπης το τελευταίο χρονικό διάστημα και για διάρκεια ενός μήνα, παρέχουν τις υπηρεσίες τους δύο γυναίκες αστυνομικοί από την Βουλγαρία. Η δράση τους επικεντρώνεται κυρίως στο Φανάρι, την Αρωγή και την παραλία Μέσης καθώς εκεί κάνουν τις διακοπές τους χιλιάδες άνθρωποι από την Βουλγαρία. Οι αστυνομικοί από την Βουλγαρία βοηθούν ιδιαίτερα στις περιπτώσεις απώλειας ταξιδιωτικών εγγράφων συμπατριωτών τους, παρεμβαίνουν σε περιστατικά και παρέχουν τις όποιες πληροφορίες χρειάζονται οι συμπατριώτες τους που επισκέπτονται την χώρα μας.
Η επιλογή της περιοχής μας έγινε μετά από πρόταση των τοπικών Αρχών, καθώς συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό Βούλγαρων τουριστών. Οι Βούλγαροι αστυνομικοί εκτελούν υπηρεσία με τις στολές τους, αλλά δεν φέρουν οπλισμό, ενώ επεμβαίνουν σε περιστατικά που αφορούν συμπατριώτες τους, πάντα υπό την επίβλεψη των Ελλήνων συναδέλφων τους. Επίσης, υπόκεινται στην ελληνική νομοθεσία και η ελληνική πλευρά τους παρέχει την προστασία και συνδρομή που παρέχει στους Έλληνες αστυνομικούς.
Ο φακός του «Χ» εντόπισε τη μία εκ των δύο αστυνομικών από την Βουλγαρία που αυτήν την περίοδο περιπολούν στη Ροδόπη, στη μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος την παραμονή της γιορτής. Συνοδεία Έλληνα αστυνομικού της δόθηκε εντολή να βρίσκεται εκεί, καθώς αναμένονταν η επίσκεψη ανθρώπων από την Βουλγαρία στο μοναστήρι.
Κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών γίνονται σε πολλές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, ήδη από το 2011 και συγκεκριμένα στις περιοχές της Ξάνθης, της Νέας Περάμου, της Παραλίας Οφρυνίου Καβάλας, της Ασπροβάλτας και του Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Οι κοινές θερινές περιπολίες αποτελούν συνέχεια αντίστοιχου προγράμματος που εφαρμόστηκε τον χειμώνα, με τη συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών σε περιπολίες στο τουριστικό κέντρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.
xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου