Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Η... συνέχεια του κράτους.

Του Αδέξιου Δεξιού.
Πρόκειται για την μόνιμη επωδό των μνημονιακών -εσχάτως... αντιμνημονιακών- κυβερνήσεων για να δικαιολογήσουν την συνθηκολόγηση με τους δανειστές.Η... συνέχεια του κράτους

Με εξαίρεση τον Τσίπρα, ο οποίος λόγω αμάθειας καθυστέρησε να ασπαστεί το εν λόγω μότο με αποτέλεσμα να φορτώσει στην ήδη βασανισμένη από τα μνημόνια πατρίδα άλλα 100 δισ., οι υπόλοιποι εξ αρχής το τήρησαν με ευλάβεια.
Περιλαμβανομένου, δυστυχώς, και του Μητσοτάκη.
Που αίφνης με το που κάθισε κι αυτός στην αναπαυτική καρέκλα του Μαξίμου, ξέχασε τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά είχε κάνει σημαία για να λάβει την ψήφο των πολιτών.
Κουβέντα για την καταστροφική περίοδο Βαρουφάκη.
Κουβέντα για το ξεπούλημα της περιουσίας μας για τα επόμενα 100 χρόνια.
Θάφτηκαν κάτω από το υποτιθέμενο πρόγραμμα ανάπτυξης και ανάτασης της χωράς, που ακόμη αναμένει την έγκριση των δανειστών.
Και δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι τα νέα βάρη που θα το συνοδεύουν, κατόπιν της εγκρίσεως.
Καθώς ως γνωστόν οι... γαλαντόμοι δανειστές δεν δίνουν τίποτε δωρεάν.
Ίσως αν η νέα κυβέρνηση έφερνε μονομερώς στην Βουλή και ψήφιζε με... ένα νόμο κι ένα άρθρο τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών και των πλεονασμάτων να ήταν διαπραγματευτικά σε ευνοϊκότερη θέση.
Βλέπετε όμως η... συνεχεία του κράτους την εμποδίζει.
Κι αναμένει το πράσινο φως από τους δανειστές, οι οποίοι με την σφραγίδα των προηγούμενων κυβερνήσεων που... συνέχιζαν την λαμπρή πορεία του κράτους, ανάχθηκαν σε αποικιοκράτες.
Αυτή είναι η πραγματικότητα κι ας προσπαθούν όσο θέλουν οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί των νέων κυβερνώντων να διαστρεβλώσουν.
Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του νέου κυβερνητικού παραμυθιού περί περήφανης Ελλάδας, αρκεί η υπόσχεσή τους για μείωση των πλεονασμάτων από το 2021. Τη στιγμή που ο Τσίπρας έχει υπογράψει για πλεόνασματα 3,5% μέχρι το 2022.
Προφανώς δηλαδή, έπειτα από... σκληρές διαπραγματεύσεις θα καταφέρουν να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα της πρώτης φοράς αριστερά που τόσο μίσησαν.
Τουλάχιστον ας ελπίσουμε ότι στο τέλος θα ελαφρώσουν κάπως τον δύσμοιρο λαό... για να έχει συνέχεια το κράτος.
Στο μεταξύ... ας απολαύσουμε το ξεπούλημα του κρατικού πλούτου που βαφτίστηκε ανάπτυξη.
Η αρχή γίνεται με την απαξίωση της ΔΕΗ και έπεται συνέχεια.
Άλλωστε η Αγία Οικογένεια διαθέτει το απαραίτητο know how.
Ασχέτως αν στις προσπάθειές της να πουλήσει τον ΟΤΕ, έχασε την εξουσία.
Φρονούμε ότι ο Κυριάκος έχει διδαχθεί από τα λάθη της οικογένειας και θα αποφύγει τις κακοτοπιές.
Ίδωμεν...
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου