Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ο Πούτιν κερνάει παγωτό τον Ερντογάν και δίνει συγκεκριμένη «εντολή» για τα ρέστα - Βίντεο, φωτογραφίες.

Ο Πούτιν αγόρασε παγωτά για τον Ερντογάν και όλα τα μέλη των αντιπροσωπειών, στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS-2019 και ζήτησε να δώσουν τα ρέστα σε Ρώσο υπουργό.Ο Πούτιν αγοράζει παγωτά στην έκθεση MAKS-2019
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κέρασε παγωτό τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη των δύο ηγετών στο Διεθνές Αεροπορικό και Διαστημικό Σαλόνι MAKS-2019 σε προάστιο της Μόσχας.
Ο Πούτιν πλησίασε τον πάγκο με τα παγωτά και ρώτησε τι γεύσεις υπήρχαν.
«Η ποικιλία είναι μεγάλη: Σε κώνο ή σε κυπελλάκι, σοκολάτα, απλή κρέμα, φιστίκι. Έχουμε επίσης (παγωτό) βανίλια από τη Βόλογκντα», εξήγησε η πωλήτρια.
Καθώς ο διερμηνέας μετέφρασε βιαστικά στον Ερντογάν όσα ειπώθηκαν, ο Πούτιν κατάλαβε γρήγορα τι ήθελε ο ομόλογός του και ζήτησε βανίλια για τον Τούρκο πρόεδρο κι ένα παγωτό για τον ίδιο.
«Σοκολάτα ή απλή κρέμα;» ρώτησε η πωλήτρια.
«Και τα δύο», απάντησε ο Πούτιν.
Η κοπέλα έκανε τον λογαριασμό και ζήτησε 210 ρούβλια, δηλαδή κάτι λιγότερο από 3 ευρώ, ο Πούτιν έδωσε ένα χαρτονόμισμα 5.000 ρούβλια, δηλαδή πάνω από 67 ευρώ!
«Δώσε τα ρέστα στον υπουργό. Για να αναπτύξει την αεροπορία», είπε ο Πούτιν γνέφοντας προς τον Ρώσο υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ντένις Μαντούροφ.
«Σας ευχαριστώ για τη γενναιοδωρία», αποκρίθηκε, γελώντας, ο Μαντούροφ.
Ο Πούτιν αγοράζει παγωτά στην έκθεση MAKS-2019
© Sputnik / Sergey Guneev
Ο Πούτιν αγοράζει παγωτά στην έκθεση MAKS-2019
Ο Ερντογάν είχε ήδη ξετυλίξει το παγωτό του και ο Πούτιν είχε δοκιμάσει το δικό του, όταν ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε να ξαναπάει προς τον πάγκο.
«Ξέρετε τι; Δώστε μας λίγο περισσότερο, για όλους», είπε ο Πούτιν και τα μέλη των αντιπροσωπειών έσπευσαν να επιλέξουν τη γεύση παγωτού που προτιμούσαν.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην έκθεση MAKS-2019
© Sputnik / Aleksey Nikolskyi
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην έκθεση MAKS-2019
«(Αγόρασαν) περίπου 30, νομίζω. Πήραν κυπελάκια απλού παγωτού και σοκολάτας. Ένα κυπελάκι κοστίζει 70 ρούβλια και ένας κώνος 50 ρούβλια», εξήγησε η πωλήτρια στο Sputnik.
Μετά το στιγμιότυπο με τα παγωτά, ο Πούτιν και ο Ερντογάν προχώρησαν προς τον χώρο όπου θα είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου