Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Στην Ελλάδα στέλνει ο Ερντογάν τους ηττημένους Τζιχαντιστές της Ιντλιμπ.

Η μετακίνηση πληθυσμού που γίνεται στην Ελλάδα και η οποία θα πραγματοποιηθεί κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, θα υπάρξει και ένα μεγάλο πρόβλημα, οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία Τζιχαντιστές.

Η πτώση της Ιντλιμπ είναι θέμα χρόνου και αυτό θα συμβεί είτε με την σφαγή των Τζιχαντιστών από τους Σύριους και τα ρωσικά αεροσκάφη, είτε θα μείνει ένας διάδρομος για να καταφύγουν στην Τουρκία. Όμως οι περισσότεροι από αυτούς δεν θέλουν να παραμείνουν στην Τουρκία αφού είναι πέρα από βέβαιο ότι θα κυνηγηθούν.
Την Παρασκευή το πρωί περίπου χίλιοι τζιχαντιστές πέρασαν από την Συρία στην Τουρκία μέσω του μεθοριακού σταθμού Bab al-Hawa και διαδήλωσαν ζητώντας από την Άγκυρα να τους αφήσει ανοιχτό διάδρομο προς το Αιγαίο ώστε να περάσουν στην Ελλάδα. Αν η Τουρκία το επιτρέψει αυτό, περισσότεροι από 10.000 τζιχαντιστές θα προσπαθήσουν να περάσουν στα Ελληνικά νησιά και την Θράκη.
Η παραμονή τους στην ενδοχώρα και τα Ελληνικά νησιά, θα φέρει την δεύτερη φάση του υβριδικού πολέμου που παράγει το μεταναστευτικό που δεν είναι άλλο από την κοινωνική και οικονομική αναταραχή της χώρας. Σε αυτό θα βρούνε συμπαραστάτες  οργανώσεις που σε πολλές περιπτώσεις θα βρούνε την ευκαιρία να καταγγείλουν την Ελλάδα για την αντιμετώπιση τους.
viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου