Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Ο τυφώνας Ντόριαν θα πλήξει την Φλόριντα με ταχύτητα ανέμων 225 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι κάτοικοι στην Φλόριντα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ενόψει της επέλασης του Ντόριαν, ο οποίος εκτιμάται ότι θα πλήξει την πολιτεία την Κυριακή ή τη Δευτέρα με ταχύτητα ανέμων 225 χιλιόμετρα την ώρα.Ο τυφώνας Κατρίνα
Ο Ντόριαν, που έχει ήδη εξελιχθεί σε τυφώνα κατηγορίας 3, απέχει περίπου 770 χιλιόμετρα από τις βορειοδυτικές Μπαχάμες και η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 170 χιλιόμετρα την ώρα.
Ο τυφώνας κινείται βορειοδυτικά και αναμένεται να φτάσει στις ακτές της Φλόριντα την Κυριακή ή τη Δευτέρα.
Οι βορειοδυτικές Μπαχάμες βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση ενώ ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 12 κομητείες στην πολιτεία.
«Οι κάτοικοι της Φλόριντα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι», είπε ο κυβερνήτης της πολιτείας.
«Τα κακά νέα είναι ότι ο τυφώνας κινείται πιο αργά και αυτό ίσως να έχει αρνητικές συνέπειες όταν θα φτάσει στη ξηρά, αλλά έχετε το χρόνο για να προετοιμαστείτε πριν φτάσει, αν δεν το έχετε ήδη κάνει», πρόσθεσε.
Οι κάτοικοι γεμίζουν τα οχήματά τους με καύσιμα ενώ έχουν προμηθεύσει ήδη τα νοικοκυριά τους με τα απαραίτητα τρόφιμα ενόψει της επέλασης του τυφώνα.
Σημειώνεται ότι, εξαιτίας του τυφώνα,  ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Πολωνία.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου