Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Μαχαίρωσαν τον δήμαρχο Ελευσίνας μέσα στο δημαρχείο.

Στο Θριάσιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, καθώς έπεσε θύμα επίθεσης μέσα στο δημαρχείο από 35χρονο συμβασιούχο υπάλληλο του δήμου.
Μαχαίρωσαν τον δήμαρχο Ελευσίνας μέσα στο δημαρχείο
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο δράστης μπήκε μέσα στο δημαρχείο, ζήτησε να μιλήσει με τον δήμαρχο και έτσι μπήκε στο γραφείο του. Υπάλληλοι του δήμους που ήταν παρόντες, κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα ψύχραιμο και αυτός είναι ο λόγος που δεν κατάλαβε κανείς τις προθέσεις του.

Μετά από περίπου δέκα λεπτά, ο δήμαρχος βγήκε έξω αιμόφυρτος, υπάλληλοι έσπευσαν να του δέσουν την πληγή, προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία, ενώ ο 35χρονος με την ίδια ψυχραιμία βγήκε έξω σαν κύριος και χάθηκε στα στενά της περιοχής, μέχρι να συλληφθεί λίγο αργότερα από την αστυνομία.
Όπως φάνηκε στη συνέχεια, ο συμβασιούχος μαχαίρωσε τον δήμαρχο δύο φορές στη γάμπα. Ο δήμαρχος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η κατάστασή του αιμοδυναμικά είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Ωστόσο, έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, στην οποία και υποβλήθηκε.

Για την κατάσταση της υγείας του δημάρχου, μιλά στο protothema.gr, ο αντιδήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του πολύ καλού του φίλου Γιώργου Τσουκαλά, στηρίζοντας και τη σύζυγο του δημάρχου που είναι σοκαρισμένη.

Η Δέσποινα Οικονόμου, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ελευσίνας, που μίλησε στο protothema.gr, ανέφερε ότι ο δήμαρχος φώναξε βοήθεια και όλοι κινητοποιήθηκαν. «Ακούσαμε κάποια φωνή, ο δήμαρχος φώναξε βοήθεια, βγήκαμε έξω. Ο δράστης είχε ήδη φύγει και είδαμε τον δήμαρχο στο γραφείο του αιμόφυρτο» λέει για το πρωτοφανές περιστατικό και συμπληρώνει: «Τον τραυμάτισε σε δύο σημεία, στο μηρό και κάτω από το γόνατο. Του προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες και αμέσως τον μεταφέραμε στο νοσοκομείο».
«Είμαστε έξω από το θάλαμο και περιμένουμε μαζί με τη σύζυγό του να βγει από το χειρουργείο, γνωρίζουμε ότι έχει τελειώσει το χειρουργείο και ότι πήγαν όλα καλά. Δεν εμπνέει κίνδυνο η ζωή του, γιατί τα δύο μαχαιρώματα ήταν κοντά στο μηρό και στο γόνατο. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά», λέει στο protothema.gr.

Ο δράστης είναι εν ενεργεία συμβασιούχος του δήμου Ελευσίνας, οδηγός οχημάτων κυρίως στον τομέα της καθαριότητας. Η σύμβασή του, σύμφωνα με πληροφορίες, έληγε τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο, ο δράστης είχε περιθωριακή συμπεριφορά, ήταν ψυχολογικά ασταθής και μοναχικός, ενώ δεν έκανε παρέα με τους άλλους υπαλλήλους. Ήταν παντρεμένος, χωρίς παιδιά.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου