Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Γιατί ήχησαν οι σειρήνες σήμερα το πρωί; Τι συμβαίνει.

Σειρήνες..πολέμου ήχησαν σήμερα το πρωί σε αρκετές περιοχές της χώρας πιάνοντας αρκετούς κυριολεκτικά στον ύπνο, ενώ πολλοί ενοχλημένοι άρχισαν να γράφουν στο twitter πόσοι δυσαρεστημένοι ήταν καθώς από ότι φαίνεται δεν υπήρχε καμία σχετική προειδοποίηση.

Το ΓΕΕΘΑ δεν είναι αρμόδιο σχετικά με τα θέματα αυτά καθώς για τα σχετικά ζητήματα αρμόδια είναι Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχει κάποια ανάρτηση στο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ούτε επίσης κάποια σχετική ειδοποίηση στο λογαριασμό τους στο twitter παρά μόνο ένα δελτίο τύπου το οποίο προειδοποιεί ότι είναι υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα.

Oύτε και το ΥΠΕΘΑ ασχολείται με αυτά τα θέματα επίσης, όπως κάποιοι σχολιάζουν στο twitter.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για λάθος του ΟΤΕ. Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα ο τηλεφωνικός πάροχος ΟΤΕ κάνει δοκιμές. Όμως, αυτή τη φορά λόγω λάθους ακούστηκαν οι σειρήνες πιο δυνατά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μικρή περιέργεια και ανησυχία σε κατοίκους,
Το ίδιο συνέβη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα λίγο μετά τις 10:15 το πρωί σύμφωνα με το seleo.gr

Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι σειρήνες ακούστηκαν όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όπως γράφουν χρήστες στο twitter, αλλά και στο Ναύπλιο, στη  και στη Θράκη. Το γεγονός επιβεβαιώνουν  το xanthitimes.gr, το seleo.gr , sites της Αργολίδας και τα αθηναϊκά sites.

Tέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι περιοδικά ελέγχονται με τεχνικές δοκιμές τα συστήματα ηχητικής ειδοποίησης της υπηρεσίας ΠΑΜ-ΠΣΕΑ που γίνονται κάθε Παρασκευή, χωρίς να ακούγονται οι σειρήνες.

Ο κόσμος στο twitter ρωτάει να μάθει τι συμβάινει ενώ κάποιοι φαίνεται ότι το διασκεδάζουν.

onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου