Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Η Κίνα προετοιμάζει πυραύλους για να κτυπήσει την Ινδία.

Κάθε καλοκαίρι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) διεξάγει μια σημαντική άσκηση, της εναέριας άμυνας, στη πειραματική βάση εκπαίδευσης της αεροπορικής δύναμης του Δυτικού Θεάτρου. Η αντιαεροπορική ταξιαρχία του 79ου ομαδικού στρατού ήταν ο κύριος συμμετέχων στη φετινή άσκηση, στις 22 Αυγούστου.Hongqi-16 launchers. Photo: Wikimedia Commons
Η άσκηση αξιολόγησε το σύστημα ραντάρ της μονάδας, το δίκτυο εντολών και ελέγχου, τις δυνατότητες παρακολούθησης, τις ικανότητες ηλεκτρονικής και κυβερνοεξαρτησίας, την κινητικότητα και την εφοδιαστική. Στις ασκήσεις χρησιμοποιήθηκαν διάφορα αεροσκάφη, όπως τα J-10, J-11, Mil Mi-171, Harbin Z-9 και μια συλλογή UAV (Unmanned Aerial Vehicles).
Σύμφωνα με τα κινέζικα κρατικά μέσα ενημέρωσης, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο Hongqi-16 (HQ-16), ένας από τους πολυτιμότερους πύραυλους επιφάνειας-αέρα του PLA.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα βίντεο και τα φωτογραφικά στοιχεία εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, τα οποία δείχνουν ότι η Κίνα κινείται με φορτηγά από πυραύλους HQ-16 και HQ-17 στο Θιβέτ καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση με την Ινδία στο Doklam.

Το HQ-16 είναι ένα σύστημα πυραυλικής αεροπορικής άμυνας τρίτης γενιάς, μεσαίας εμβέλειας. Εμπνευσμένο από το ρωσικό Buk, το HQ-16 έχει μέγιστο βεληνεκές 40 χλμ. Ξεκινώντας  κάθετα, χρειάζονται 13 λεπτά για ένα κινούμενο HQ-16, για να φορτωθούν και να εκτοξευτούν πυραύλοι εξοπλισμένοι με κεφαλές των 70 κιλών.
Το HQ-16 μπορεί να κλειδώσει οκτώ στόχους και να εμπλέξει τέσσερους ταυτόχρονα. Το βλήμα του έχει μέγιστη ταχύτητα πτήσης 2,8 Mach, με ένα ποσοστό πιθανοτήτων μεταξύ 70% και 98%. Το 2016, μια αναβαθμισμένη έκδοση γνωστή σαν HQ-16B αποκαλύφθηκε με μεγαλύτερη εμβέλεια στα 70 χλμ.
Ένα HQ-16 αποτελείται από τέσσερα οχήματα εκτόξευσης, ένα όχημα ραντάρ αναζήτησης, ένα όχημα ραντάρ εντοπισμού και καθοδήγησης, ένα όχημα εντολών και ελέγχου, οχήματα μεταφοράς και επαναφόρτωσης πυραύλων και φορτηγά ισχύος. Το HQ-16 χρησιμοποιείται γενικά για την υπεράσπιση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.
http://www.atimes.com/article/chinas-pla-readying-missiles-stun-indian-air-power/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ASIA TIMES : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου