Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η Λιθουανία συνεχίζει να κατασκευάζει φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία.

H Λιθουανία ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα ενισχύσει τα σύνορά της με το ρωσικό Καλίνινγκραντ με φράχτη ύψους έως 2 μ. Και μήκους 44,6 χλμ.

Η κατασκευή άρχισε τον Ιούνιο, και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους »,
Σύμφωνα με  πληροφορίες , η λιθουανική αντιπολίτευση θεωρεί ότι το εγχείρημα με την κατασκευή του φράχτη είναι σπατάλη χρημάτων - «δεν θα εμποδίσει την είσοδο ρωσικών αρμάτων μάχης στην επικράτεια της χώρας». Οι ντόπιοι καταλαβαίνουν επίσης ότι ο σχεδιασμός απλά δεν είναι σε θέση να επηρεάσει τουλάχιστον με κάποιο τρόπο την είσοδο των ρωσικών στρατευμάτων.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Eimuthis Misiunas, ο φράκτης θα εμποδίσει το λαθρεμπόριο "επιπλέον, αυτή είναι μια απάντηση στην υποτιθέμενη απαγωγή ενός εσθονικού αξιωματούχου από το σημείο ελέγχου της Ρωσίας, που συνέβη πριν από τρία χρόνια", ανέφερε το άρθρο.

Το πιο τρομακτικό σενάριο, , θα ξεδιπλωθεί "εάν η Ρωσία αποφασίσει να κλείσει τον διάδρομο Suwalk - έναν διάδρομο περίπου 100 χιλιομέτρων- που θα μπορούσε να συνδέσει την περιοχή της Λευκορωσίας με την περιοχή του Καλίνινγκραντ". Τώρα σε αυτό το έδαφος περνούν τα κρατικά σύνορα της Πολωνίας με τη Λιθουανία.

"Ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να διακόψει τις χώρες της Βαλτικής από την Ευρώπη", τονίζει η δημοσίευση.

Υπενθυμίζετε ότι τον Ιούλιο οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας και της Κροατίας διεξήγαγαν μια κοινή στρατιωτική άσκηση, σε μεγάλη κλίμακα, σε αυτόν τον τομέα με στόχο την αντιμετώπιση μιας πιθανής εισβολής από τη Ρωσία.

https://topwar.ru/123604-litva-prodolzhaet-stroitelstvo-zabora-na-granice-s-rossiey.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου