Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Η Ρωσία θα απαντήσει στο κλείσιμο του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Alexei Chepa, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει στο κλείσιμο του Γενικού Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο, όπως είχε προειδοποιήσει προηγουμένως η Μόσχα στην Ουάσινγκτον.

"Θα απαντήσουμε σε αυτό επαρκώς. Προειδοποιήσαμε γι 'αυτό, ότι θα έχουμε μια απάντηση για όλες τις ενέργειες ", δήλωσε ο αναπληρωτής στη  RIA Novosti .
Ο γενικός πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Σαν Φρανσίσκο, Σεργκέι Πέτροφ, εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση της Ουάσινγκτον.
"Η απόφαση είναι πολύ λυπηρή. Θα πλήξει τόσο τα συμφέροντα των Ρώσων πολιτών όσο και των Αμερικανών πολιτών ", δήλωσε ο Πέτροφ.
Ο Πέτροφ τόνισε επίσης ότι μετά τα νέα, σχετικά με το κλείσιμο της διπλωματικής αποστολής, το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Σαν Φρανσίσκο θα ενεργήσει σύμφωνα με απόφαση που θα ληφθεί από τις ρωσικές αρχές.
Ο διπλωμάτης διευκρίνισε ότι η διαδικασία για το κλείσιμο του προξενείου θα γίνει υπό την ηγεσία  του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χέτερ Ναουέρτ, ανακοίνωσε το αίτημα των ΗΠΑ να κλείσουν το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς και τις προξενικές εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον.
https://iz.ru/639837/2017-08-31/rossiia-otvetit-na-zakrytie-genkonsulstva-rf-v-ssha
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ IZVESTIA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου