Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Οι ΗΠΑ κλείνουν το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να κλείσουν το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς και τις προξενικές εγκαταστάσεις στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών.Οι ΗΠΑ κλείνουν το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ είναι πεπεισμένες ότι η διπλωματική ισοτιμία με τη Ρωσία μετά από τα «αμοιβαία μέτρα στα προξενικά θέματα» δεν έχει ακόμη επιτευχθεί πλήρως και εξέφρασε την ετοιμότητα για "πρόσθετα διπλωματικά βήματα" κατά της Μόσχας. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι αναμένει να βρει τρόπους βελτίωσης των σχέσεων με τη Ρωσία και να αυξήσει τη συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Το υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπλήρωσαν τα αιτήματα της Μόσχας για μείωση του προσωπικού των διπλωματικών αποστολών στη Ρωσία. Επιπλέον, το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ρωσία θα αποφύγει "περαιτέρω βήματα" ως αντίδραση σε νέες κυρώσεις.
Στα τέλη Ιουλίου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών σε 455 άτομα και να απαγορεύσει στους Αμερικανούς να έχουν πρόσβαση στη ντάκα στο Silver Bor και σε αποθήκες στη Μόσχα. Αυτή ήταν η απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη αντιδράσει στην απόφαση της Ρωσίας να περιορίσει την έκδοση θεωρήσεων για μη μετανάστες στους Ρώσους.

https://topwar.ru/123924-ssha-zakryvayut-rossiyskoe-konsulstvo-v-san-francisko.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ TOP WAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου