Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Μια παράξενη άγνωστη ασθένεια έχει σκοτώσει περισσότερους από 50 ανθρώπους σε μέρη της Νιγηρίας.

ΣΧΟΛΙΟ : Ετοίμασαν κάποια καινούρια ασθένεια-πανδημία ή είναι τοπικό φαινόμενο; Η άγνωστη μέχρι στιγμής ασθένεια έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολύ κόσμο και ειδικά σε παιδιά.
Μια παράξενη ασθένεια, τα συμπτώματα της οποίας περιλαμβάνουν τη διάρροια, τον ερεθισμό του αίματος και τον υψηλό πυρετό, έχουν σκοτώσει 50 άτομα στα χωριά Okunran, Okoloke και Isanlu-Esa στην τοπική κυβέρνηση του Yagba West Kogi. Οι αρχικές αναφορές είχαν υποψιαστεί πυρετό lassa, αλλά οι γιατροί είπαν στον Dr. Saka Audu, Επίτροπο αρμόδιο για την Υγεία, ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές την Πέμπτη, ότι ήταν μια παράξενη ασθένεια που ήταν άγνωστη.
"Αρχικά υποψιαζόμασταν τη Lassa Fever μετά από κάποιες παραπλανητικές αναφορές σχετικά με τους ανθρώπους που αιμορραγούν, γι 'αυτό κάναμε μια διάγνωση για τον ιικό αιμορραγικό πυρετό, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό", δήλωσε ο Dr. Audu.

Είπε ότι η πρώτη περίπτωση ήταν εκείνη ενός παιδιού δυόμισι ετών, to οποίο πέθανε 12 ώρες μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο."Είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για χοληστερόλη, αλλά η ανησυχία μας είναι ότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει. Δεν έχουμε φτάσει σε μια οριστική διάγνωση."Έφτασαν επίσης δύο ενήλικες ασθενείς, οι οποίοι έδειξαν συμπτώματα ιογενούς νόσου, αλλά δεν υπήρχε αιμορραγικό συστατικό αιμορραγικού συμπτώματος.
"Τους απομονώσαμε και οι δύο είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για ελονοσία.Όταν άρχισαν να βελτιώνονται, τους αφήσαμε να φύγουν."Ένας άλλος γονέας έφερε ένα παιδί στο νοσοκομείο και ζήτησε βοήθεια.Είπε ότι 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο χωριό τους με παρόμοια συμπτώματα αιμοστατικού εμέτου, διάρροιας και πυρετού."Όταν πέθανε το παιδί, κάλεσα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Χθες (Τετάρτη), οι υπάλληλοί τους ήρθαν και πήραν δείγματα από τα πάντα. πρέπει να γνωρίζουμε με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε », είπε.Ο Αυούν, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση σαν "σοβαρή", δήλωσε ότι η επίσκεψη ήταν για να εκτιμηθεί η κατάσταση "ειδικά επειδή πολλές ζωές χάθηκαν από τη νόσο"."Θέλουμε να καθορίσουμε την αιτία αυτών των μυστηριωδών θανάτων και στη συνέχεια να τους προσφέρουμε λύσεις". Η κυβέρνηση δεσμεύεται να βοηθήσει τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το πόσο απομακρυσμένοι είναι οι οικισμοί τους.Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα λάβουμε υγειονομική περίθαλψη στα σκαλιά των κατοίκων της υπαίθρου."Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι η κυβέρνηση είναι μαζί τους και θα αναλάβουν την πλήρη ευθύνη αυτών που είναι ήδη άρρωστοι, ώστε να σταματήσει η εξάπλωση αυτής της νόσου.
"Προς το παρόν, αυτό που είναι ξεκάθαρο και επιβεβαιωμένο είναι ότι δεν πρόκειται για πυρετό, αλλά ό, τι κι αν είναι, θα διεξαγάγουμε περαιτέρω έρευνες και θα βρούμε οριστική διάγνωση", δήλωσε ο Audu.Είπε ότι οι πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση της παράξενης νόσου ήρθαν στην κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα και μια τεχνική ομάδα στάλθηκε αμέσως για να πάρει δείγματα, που στάλθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Irrua του Edo State για οριστική έρευνα.
«Βρισκόμαστε στην πραγματική αιτία αυτής της ασθένειας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άποικοι των Φολάνι έχουν αναφερθεί ότι έχουν πληγεί περισσότερο από την ασθένεια που ξέσπασε πριν από τρεις εβδομάδες.Η Ardo Damina Ibrahim, αρχηγός του οικισμού Fulani, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η πρώτη υπόθεση αναφέρθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, προσθέτοντας ότι τα παιδιά επλήγησαν περισσότερο.
"Αρχικά χρησιμοποιήσαμε βότανα για να θεραπεύσουμε τους ασθενείς, αλλά έπρεπε να πάμε στο νοσοκομείο μετά την καταγραφή πολλών θανάτων", είπε.Εξήγησε ότι οι γονείς έγιναν πιο συγκεχυμένοι όταν οι γιατροί δεν μπορούσαν να εξακριβώσουν την αιτία της ασθένειας, λέγοντας ότι πολλοί πέθαναν στο νοσοκομείο ενώ άλλοι απελευθερώθηκαν χωρίς καμία θεραπεία.
Ο Oba Joshua Ogunyanda, ο παραδοσιακός κυβερνήτης της κοινότητας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Επίτροπο που επισκέφθηκε την περιοχή, παρά το δύσκολο έδαφος, δήλωσε ότι έτρεξε στην τοπική κυβέρνηση Yagba όταν ξέσπασε η ασθένεια."Είμαστε σίγουροι ότι η ασθένεια σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο με τη δέσμευση που έχετε δείξει", είπε.
http://www.thebigwobble.org/2017/08/a-strange-unknown-disease-has-killed.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THE BIG WOBBLE : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου